Onderzoeken

Vijf jaar onderzoek rond verschillende thema's binnen energie-innovatie gebundeld

Kennis over duurzame gebouwen en hun gebruikers

Door | 24 februari 2016

Meer innovatie voor een duurzame energiehuishouding. Dat was het doel van het innovatieprogramma Energie Onderzoek Subsidie (EOS). Dit subsidieprogramma werd in 2007 ontwikkeld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (toen nog SenterNovem), in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Met EOS stimuleerde de rijksoverheid een groot aantal onderzoeken rond verschillende thema’s binnen energie-innovatie.

 

Deze publicatie geeft een overzicht van de langetermijn-onderzoeken binnen het thema ‘duurzame gebouwen en hun gebruikers’. Het ontsluit de kennis uit de negen EOS LT-studies naar het energieneutraal maken van gebouwen en het gebruik van die gebouwen. Deze studies waren gericht op vergaande reductie van het energiegebruik, beperking van de CO₂-uitstoot op (woon)gebouwniveau en de invloed van de gebruikers/bewoners daarop. Niet alle kennis is op korte termijn inzetbaar. Toch is het belangrijk dat deze vindbaar is voor iedereen die er in de praktijk mee aan de slag wil of die de kennis op een nog hoger niveau wil brengen.

 

Download ‘Kennis over duurzame gebouwen en hun gebruikers’ van RvO.nl

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen