Video

Lean Transformation Model Animated

Door | 5 januari 2016 | Bron: Lean Enterprise Institute

We proberen allemaal te veranderen. Dat is waar het bij ‘Lean denken en doen’ om gaat: het daagt ons uit om diep na te denken over hoe we een situatie, de organisatie, of jezelf kunnen verbeteren (en natuurlijk, alle drie). We weten allemaal uit ervaring dat dit niet gemakkelijk is.

 

Lean en organisatieverandering zijn geen synoniemen. Ervaringen uit de praktijk leren dat Lean geen gereedschapskist is die klakkeloos in organisaties kan worden ingezet, onder het motto: ‘succes verzekerd!’ Deze video van het Lean Enterprise Institute (LEI) illustreert mooi dat voor de juiste toepassing van Lean-principes veel meer nodig is. Het maakt duidelijk waarom een situationele aanpak gebaseerd op kennis en begrip van de bestaande organisatie als een systeem een vereiste voor duurzaam veranderen is.

 

 

Lees meer op de website van Lean Enterprise Institute

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen