Leiderschap in ethiek levert pure winst op
Artikel

Leiderschap in ethiek levert pure winst op

Door | 25 februari 2016

De klimaattop van Parijs, de nieuwe global goals van de Verenigde Naties: ze vormen een nieuwe en urgente agenda voor de toekomst. Denk alleen al aan het energievraagstuk, maar ook aan de toenemende wereldvraag naar voedsel om de groeiende wereldbevolking te voeden, de toegang tot schoon water en gezondheidszorg en aan het versterken van de economie.

 

Vraagstukken waar juist het Nederlandse bedrijfsleven oplossingen in kan aandragen. Maar dat gaat niet vanzelf. Wat daar voor nodig is, is ondernemerschap en leiderschap gedreven door waarden en ethiek. Dergelijk leiderschap betekent bijvoorbeeld dat bedrijven niet wachten totdat de samenleving bedrijven dwingt tot actie, maar dat zij zelf in een vroeg stadium nadenken welke nieuwe verdergaande normen nodig zijn en hoe die kunnen worden ingevoerd. Leiderschap in ethiek wil zeggen dat werknemers, bedrijven, sectoren of branches een nieuwe ethische norm introduceren waarbij anderen in hun kielzog volgen. Daarmee bouwen zij aan vertrouwen. Iets dat wereldwijd nodig is.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Download het e-book ‘Leiderschap in ethiek – Inspiratie voor een baanbrekende ethiek voor bedrijven’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen