Artikel

Lunchen achter je bureau? Dat is minder efficiënt dan je denkt!

Door | 21 oktober 2016 | Bron: NRC | Eurest

Drie minuten voor twaalf: de eerste collega begint al wat onrustig op zijn stoel te draaien. ‘Gaan jullie mee lunchen?’, klinkt het niet veel later. ‘Ik haal straks wel wat’, zucht je. Want eigenlijk is er veel te veel te doen vandaag. En zo’n lunch, dat voelt toch een beetje als tijdverspilling.

 

Uit onderzoek van cateraar Eurest blijkt dat een op de vijf Nederlandse werknemers achter zijn of haar bureau luncht. 65 procent doet dat wel samen met collega’s, en iets meer dan de helft van de werknemers gaat voor een broodje de deur uit.

 

Zien we lunchen op het werk te vaak als een noodzakelijk kwaad? Eigenlijk wel. Want niets blijkt zo effectief voor het ‘groepsgevoel’ als een gezamenlijke lunch. En die betrokkenheid, daar gaan we weer harder van werken.

 

Lees verder op NRC.nl

Lees de 4 tips hoe je werknemers weer bij elkaar aan de lunchtafel krijgt

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen