Interview, Vijf vragen aan...

Vijf vragen aan...

Maria van der ­Heijden

Door | 27 juni 2016

In de rubriek ‘Vijf vragen aan’ stellen we vijf vragen aan meer en minder bekende duurzame ­Nederlanders. In deze editie geven we het woord aan Maria van der Heijden. Zij wordt per 1 juli a.s. de opvolger van Willem Lageweg als directeur-bestuurder van MVO Nederland. Maria heeft een ­jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, onder meer in managementfuncties bij Bloemenveiling Flora Holland en Rabobank. Met de mede door haar opgerichte sociale onderneming Women on Wings heeft zij zich in de afgelopen periode gemanifesteerd als een koploper op het gebied van ­maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

1. Wat vind jij het allerbelangrijkste duurzaamheids­vraagstuk van deze tijd?

Het allerbelangrijkste is om te zorgen dat we voor iedereen een gezonde wereld(bol) behouden. Dit kan alleen maar als we met z’n allen op alle duurzaamheidsthema’s, zoals klimaat, ­afval, ­inclusief ondernemen, etc. ­concrete doelen formuleren en concrete resultaten realiseren.

 

2. Welk persoon/bedrijf op het gebied van duurzaamheid ­inspireert jou?

Mijn inspiratiebron is Gandhi. Be the change you wish to see. Daarnaast heb ik Yunus (microkredieten) persoonlijk ontmoet. Geweldige man, die zegt dat iedereen op de wereld een heel klein stukje van de taart met uitdagingen kan oppakken en hierin kan excelleren. Big goals, concrete actions.

 

3. Wat is jouw grootste succes op het gebied van ­duurzaamheid?

Women on Wings: co-creatie van 196.000 banen voor vrouwen op het platteland van India.

 

4. Wat zou jouw eerste maatregel zijn als ‘Minister van ­Duurzaamheidszaken’?

De Sustainable Development Goals vertalen in concrete doelstellingen voor Nederland.

 

5. Hoe ben je zelf met duurzaamheid bezig?

Als co-founder van Women on Wings, als directeur-bestuurder MVO Nederland vanaf 1 juli a.s., als ­commissaris van Cono Kaasmakers, als wereldbolbewoner met gewone zaken als gezond eten, gezond eten produceren (parttime boerin), gezond eten kopen, minder afval, minder energie etc.

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen