Boeken

  Het alternatief voor onze roofbouwmaatschappij

  Material Matters

  Door | 21 februari 2017

  Material Matters is een spannende ontdekkingstocht naar het nadenken over onze rol op aarde. Een revolutionair boek, dat de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop kan zetten.

  In negen hoofdstukken vol aansprekende voorbeelden werken Thomas Rau en Sabine Oberhuber stapsgewijs toe naar een nieuw economisch model. Een wereld waarin de consument niet langer ‘eigenaar’ maar ’gebruiker’ is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is.

  Een utopie? Daar lijkt het niet op: Material Matters schetst het model dat deze revolutie mogelijk maakt. Met diverse cases tonen Rau en Oberhuber aan dat een toekomstbestendige wereld weleens dichtbij zou kunnen liggen.

  Thomas Rau (architect) wordt de meest radicale bouwmeester van Nederland genoemd. Hij ontwerpt gebouwen die energie produceren in plaats van gebruiken en tekende voor het eerste ‘circulaire’ gebouw van Europa. In 2016 werd hij genomineerd voor de Circular Leadership Award van het Word Economic Forum. Rau is een van de meest gevraagde gastsprekers in Nederland. Het VPRO-programma Tegenlicht vroeg hem zijn ideeën toe te lichten. De uitzending werd verkozen tot de meest favoriete aflevering van het seizoen.

  Sabine Oberhuber (econoom) heeft samen met Thomas Rau Turntoo opgericht. De eerste op de circulaire economie gespecialiseerde onderneming in Nederland. Oberhuber studeerde aan de Universiteit van Münster en aan de ESCP European Business School.

  Meer informatie

  Auteurs: Thomas Rau en Sabine Oberhuber

  Uitgeverij: Bertram + de Leeuw

  ISBN: 978 94 6156 225 8

  Prijs: € 19,95

  Material Matters is hier te bestellen

  Bekijk de VPRO Tegenlicht aflevering 'Einde van bezit'

  Cover Material Matters
  Magazine TGTHR

  Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

  Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
  whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Klik hier om je aan te melden