Boeken

Het alternatief voor onze roofbouwmaatschappij

Material Matters

Door | 21 februari 2017

Material Matters is een spannende ontdekkingstocht naar het nadenken over onze rol op aarde. Een revolutionair boek, dat de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop kan zetten.

 

In negen hoofdstukken vol aansprekende voorbeelden werken Thomas Rau en Sabine Oberhuber stapsgewijs toe naar een nieuw economisch model. Een wereld waarin de consument niet langer ‘eigenaar’ maar ’gebruiker’ is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is.

 

Een utopie? Daar lijkt het niet op: Material Matters schetst het model dat deze revolutie mogelijk maakt. Met diverse cases tonen Rau en Oberhuber aan dat een toekomstbestendige wereld weleens dichtbij zou kunnen liggen.

 

Thomas Rau (architect) wordt de meest radicale bouwmeester van Nederland genoemd. Hij ontwerpt gebouwen die energie produceren in plaats van gebruiken en tekende voor het eerste ‘circulaire’ gebouw van Europa. In 2016 werd hij genomineerd voor de Circular Leadership Award van het Word Economic Forum. Rau is een van de meest gevraagde gastsprekers in Nederland. Het VPRO-programma Tegenlicht vroeg hem zijn ideeën toe te lichten. De uitzending werd verkozen tot de meest favoriete aflevering van het seizoen.

 

Sabine Oberhuber (econoom) heeft samen met Thomas Rau Turntoo opgericht. De eerste op de circulaire economie gespecialiseerde onderneming in Nederland. Oberhuber studeerde aan de Universiteit van Münster en aan de ESCP European Business School.

 

Meer informatie

Auteurs: Thomas Rau en Sabine Oberhuber

Uitgeverij: Bertram + de Leeuw

ISBN: 978 94 6156 225 8

Prijs: € 19,95

 

Material Matters is hier te bestellen

Bekijk de VPRO Tegenlicht aflevering 'Einde van bezit'

Cover Material Matters

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen