Meer productiviteit in Happy Buildings
Artikel

Meer productiviteit in ‘Happy Buildings’

Door | 11 mei 2016

In een concurrerende wereld zijn productiviteit en efficiëntie meer en meer doorslaggevend. De werkomgeving speelt hierbij een belangrijke rol; zowel de locatie als het gebouw zelf. Het maakt niet alleen uit voor welk bedrijf je werkt, maar ook in welk gebouw én zelfs op welke plek in dat gebouw.

 

We stellen hier steeds hogere eisen aan. Toch vergeet de bouwwereld dit nogal eens. In een duurzame en gezonde omgeving voelen medewerkers zich veilig en goed, en worden ze productiever. De Happy Building Index is een sprekend initiatief voor het belang van een goed leefklimaat, ontstaan vanuit de Coalitie Gezonde Gebouwen. Een platform waarop gebruikers van gebouwen hun mening geven over de gebouwen waarin ze werken, of gebouwen die ze bezoeken. Wat de exacte definitie van een gezond gebouw is, valt nog moeilijk te bepalen. Wel maakt de index een paar belangrijke variabelen duidelijk. Een aangenaam, individueel aan te sturen binnenklimaat, goede bereikbaarheid en een inspirerende omgeving bijvoorbeeld. Maar ook veel groen draagt bij aan een positieve beoordeling van gebruikers. Nieuwe technologie en ‘connectivity’ gaan een belangrijke bijdrage leveren aan ‘happy buildings’.

 

Lees meer in de column van Petran van Heel op ABN Amro Insights

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen