Methaanemissie eenvoudig en goedkoop te verminderen
Artikel

Methaanemissie eenvoudig en goedkoop verminderen

Door | 11 februari 2016 | Bron: rvo.nl

Bij mestopslagen komt veel methaan vrij. Maar de uitstoot van dit broeikasgas kun je op een verrassend eenvoudige en voordelige manier verminderen. Je stopt het methaan gewoonweg in de grond.

 

Hans Oonk is onderzoeker en adviseur. Met zijn eenmanszaak OonKAY! helpt hij bedrijven bij de innovatie en implementatie van milieutechnologie. RVO.nl was via de regeling SBIR (Small Business Innovation Research) op zoek naar innovatieve methoden om methaanemissie uit buitenmest-opslagen te verminderen. Een paar slangen en wat graafwerk, zo eenvoudig is de opstelling te realiseren. ‘Je hebt er geen ingewikkelde instrumenten of bijzondere expertise voor nodig. Duur is het ook niet, je moet alleen tweewekelijks controleren of de slangen niet verstopt zijn.’

 

Lees verder op de website van rvo.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen