Milieukeur of biologisch wat is het verschil
Artikel

Milieukeur of biologisch, wat is het verschil?

Door | 18 maart 2016 | Bron: SMK.nl

Stefanie de Kool, projectleider agro/food plantaardige producten bij SMK, krijgt vaak de vraag wat het verschil is tussen Milieukeur en Biologisch. Die is best lastig te beantwoorden.

 

‘Ik kan wel uitleggen dat Milieukeur staat voor integrale verduurzaming van de productie, met behoud van kwaliteit en rendement. Daarbij maakt Milieukeur gebruik van alle soorten innovaties waarmee de milieubelasting van de teelt vermindert. Biologisch heeft vaste kaders, zoals teelt in de grond en het uitsluiten van chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmeststoffen.’ Maar wat is nou beter? Stefanie legt het uit in haar blog op SMK.nl.

 

‘In mijn groentetuin teel ik groenten volgens de biologische principes. Ik vind het een uitdaging om met alleen natuurlijke hulpmiddelen de gewassen te telen. Ik wil ook niet in de weer met een gifspuit. Eventuele vraatschade aan de gewassen neem ik dus voor lief. Dat kan ik me natuurlijk ook makkelijk veroorloven; van de opbrengst hoef ik niet te leven. Dat is heel anders voor de professionele boeren en tuinders die in ons kleine landje gewassen telen en daarmee niet alleen de Nederlandse bevolking, maar ook een groot deel van de wereld voorzien van aardappelen, groente, fruit en sierteeltproducten.’

 

Lees verder op SMK.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen