Milieukeur of biologisch wat is het verschil
Artikel

Milieukeur of biologisch, wat is het verschil?

Door | 18 maart 2016 | Bron: SMK.nl

Stefanie de Kool, projectleider agro/food plantaardige producten bij SMK, krijgt vaak de vraag wat het verschil is tussen Milieukeur en Biologisch. Die is best lastig te beantwoorden.

 

‘Ik kan wel uitleggen dat Milieukeur staat voor integrale verduurzaming van de productie, met behoud van kwaliteit en rendement. Daarbij maakt Milieukeur gebruik van alle soorten innovaties waarmee de milieubelasting van de teelt vermindert. Biologisch heeft vaste kaders, zoals teelt in de grond en het uitsluiten van chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmeststoffen.’ Maar wat is nou beter? Stefanie legt het uit in haar blog op SMK.nl.

 

‘In mijn groentetuin teel ik groenten volgens de biologische principes. Ik vind het een uitdaging om met alleen natuurlijke hulpmiddelen de gewassen te telen. Ik wil ook niet in de weer met een gifspuit. Eventuele vraatschade aan de gewassen neem ik dus voor lief. Dat kan ik me natuurlijk ook makkelijk veroorloven; van de opbrengst hoef ik niet te leven. Dat is heel anders voor de professionele boeren en tuinders die in ons kleine landje gewassen telen en daarmee niet alleen de Nederlandse bevolking, maar ook een groot deel van de wereld voorzien van aardappelen, groente, fruit en sierteeltproducten.’

 

Lees verder op SMK.nl