Magazine, Tools

Eenvoudig energie besparen voor MKB’ers

MKB Energy Checkup

Door | 20 juni 2016

Energiebesparing is een begrip waar de gemiddelde ondernemer niet zomaar op aanslaat. Feiten over energieverbruik hebben we vaak niet paraat en als de energienota weer tussen de facturen zit, weet men: ‘Die nota kan lager’, ‘Daar zou ik iets aan moeten doen’, ‘Goed voor het milieu’. En toch komen de meeste ondernemers er niet aan toe om inzicht te krijgen in verbruik en mogelijke energiebesparingsmaatregelen.

 

Het wordt uitgesteld. Geen tijd. Te veel moeite. Ja, bij nieuw- of verbouw is energie een issue, maar bij bestaande gebouwen is inzicht in energie­gebruik lastig. Verbruik je meer of minder dan gelijk­soortige bedrijven in jouw sector? Zit dat vooral in warmte, verlichting of koeling? Welke maat­regelen kun je nemen, wat kost dat, hoe ­financier je dat en wat is de terugverdientijd? Eenvoudige vragen, waarop het antwoord veelal uitblijft. Jammer, want zelfs wettelijk is een deel van het bedrijfs­leven ­tegenwoordig verplicht energiebesparings­maatregelen te…

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen