Monitor Duurzaam Nederland 2017

Monitor Duurzaam Nederland 2017

Door | 19 mei 2017

De Monitor Duurzaam Nederland geeft een beeld van duurzaamheid aan de hand van drie aspecten: kwaliteit van leven (‘hier en nu’), hulpbronnen (‘later’) en Nederland in de wereld (‘elders’).

 

De Monitor Duurzaam Nederland 2017 is onlangs aan de Tweede Kamer aangeboden in het kader van Verantwoordingsdag en beschrijft in welke mate Nederland zich duurzaam ontwikkelt. Hierbij wordt zowel naar de langetermijntrend in Nederland gekeken als naar de positie die Nederland inneemt ten opzichte van de overige lidstaten van de Europese Unie. Centraal staan de drie aspecten van duurzaamheid die ontleend zijn aan de zogenaamde Brundtland-definitie van duurzaamheid: een voldoende kwaliteit van leven, die niet ten koste gaat van de mogelijkheden van toekomstige generaties om te voorzien in hun behoeften en ook de kwaliteit van leven in andere landen (met name ontwikkelingslanden) per saldo niet nadelig beïnvloed.

 

Download het rapport ‘Monitor Duurzaam Nederland 2017’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen