MVO Doe je zo
Boeken

Het vak van duurzaamheidsmanager vanuit mijn ervaring bij NS

MVO doe je ZO

Door | 15 februari 2017

Carola Wijdoogen, in het dagelijks leven directeur Duurzaam Ondernemen bij NS, bundelt in MVO doe je ZO kennis en ervaring - van haarzelf en van diverse collega’s bij andere organisaties - tot een bron van informatie die houvast en inspiratie biedt voor huidige en toekomstige managers die maatschappelijk verantwoord ondernemen in organisaties willen aanjagen en verankeren.

 

Want wat is de toegevoegde waarde van zo’n MVO-manager voor een bedrijf? En wat doet zo’n manager eigenlijk? Wijdoogen geeft in dit boek antwoorden op dergelijke vragen aan de hand van de diverse rollen die deze manager heeft bij het borgen van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de organisatie. Het boek is ingedeeld naar (zeven) verschillende rollen die elk een eigen waarde hebben in het werk van de MVO-manager. Wijdoogen heeft die rollen – heel praktijkgericht – gekoppeld aan typische MVO-activiteiten, om duidelijk te maken hoe je invulling aan zo’n rol geeft.

 

Bij die invulling putte ze onder meer uit haar eigen werk als MVO-manager bij NS en de daarbij bruikbaar gebleken modellen en frameworks. Het boek staat ook vol tips die ze in haar netwerk heeft verzameld. Wijdoogen gaat ook in op de dynamiek van de rollen en hoe deze – afhankelijk van de organisatie en volwassenheid van MVO – in onderling gewicht zullen verschuiven. Ze beschrijft tot slot ook de competenties die bij een bepaalde rol belangrijk zijn om effectief te zijn in je werk.

 

Meer informatie

Auteur: Carola Wijdoogen

Uitgeverij: Maurits Groen Milieu & Communicatie

ISBN: 978 90 7817 125 6

Prijs: € 24,95

 

MVO doe je ZO is hier te bestellen

MVO DOE JE ZO