MVO-experts inzicht plasticgebruik binnen de organisatie schiet tekort
Artikel

MVO-experts: ‘inzicht plasticgebruik binnen de organisatie schiet tekort’

Door | 6 juni 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Dat plastic soup een groot en dringend probleem is, is algemeen bekend. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam, onder de leden van het MVO Expertpanel, blijkt echter dat zelfs onder deskundigen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen het inzicht in ‘plasticlekkage’ binnen de eigen organisatie, met zo’n 20 procent, erg laag is.

 

‘Kennis van het plasticgebruik in de gehele keten is met een kleine 15 procent nog lager’, aldus Dr. Karen Maas, directeur Impact Centre Erasmus. ‘En dat, terwijl driekwart van de respondenten aangeeft dat het belangrijk is om inzicht te hebben in het plasticgebruik binnen de eigen organisatie en de keten.’ Er wordt inmiddels gewerkt aan een Plastic Soup Footprint. De plasticproductie stijgt jaarlijks met 8 procent. 32 procent van die productie ‘verdwijnt’ uiteindelijk in het milieu. De Plastic Soup Foundation heeft becijferd dat dat neerkomt op zo’n 20.000 ton plastic die dagelijks in zee terecht komt. Maas: ‘De reductie van plasticgebruik en -lekkage komt dan ook steeds hoger op de MVO-lijstjes. De praktijk blijkt echter weerbastig.’

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen