Nederlands bedrijfsleven verduurzaamt stuk sneller dan overheid

Foto: KLM

Artikel

Nederlands bedrijfsleven verduurzaamt stuk sneller dan overheid

Door | 20 februari 2017 | 2 reacties | Bron: De Volkskrant

Een voorhoede van bedrijven maakt in rap tempo concrete stappen en haalt hiermee de doelen die de overheid heeft gesteld ruim in. Dat zeggen duurzaamheids- en communicatie-experts tegen de Volkskrant.

 

De pas in de Tweede Kamer aangenomen Klimaatwet heeft tot doel dat in 2050 alle energie in Nederland schoon is. Maar een aantal bedrijven maakt de overstap eerder omdat ze geloven dat duurzame innovatie op termijn winst oplevert. Zo wil Albert Heijn in 2025 alle 900 winkels laten draaien op klimaatneutrale energie, en koopt KLM sinds eind 2016 drie jaar lang voor alle vluchten vanaf Los Angeles duurzame biobrandstof in. Philips ‘verhuurt’ sinds kort licht, en sluit daarmee aan op de zogenoemde circulaire economie.

 

Hans Schoolderman, partner en duurzaamheidsexpert bij PwC, heeft de balans zien omslaan: ‘In 2006 werkte PwC voor 80 procent voor de overheid, en voor 20 procent voor het bedrijfsleven. Nu is dat gekanteld.’

 

Lees verder bij de Volkskrant

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

 • wim van de meerendonk5 jaren geleden

  Duurzame biobrandstof, wat wordt daar mee bedoeld??

 • Bob Boerdam5 jaren geleden

  Wim, KLM legt het als volgt uit:

  Zie: https://klmtakescare.com/nl/content/waarom-biobrandstof-
  De grondstof voor duurzame biobrandstof kan verschillen. KLM gebruikt alleen duurzame biobrandstoffen op basis van grondstoffen die niet ten koste gaan van biodiversiteit en voedselzekerheid. Dat de biobrandstof onder andere aan deze duurzaamheidscriteria voldoet, is een absolute voorwaarde van KLM. Om zeker te weten dat we een duurzame biobrandstof inkopen, volgen we het advies van de Sustainability Board van SkyNRG. In deze ‘board’ zitten vertegenwoordigers van o.a. het Wereld Natuur Fonds (WNF), het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht en Solidaridad. Ook streven we naar het verder stimuleren en uitrollen van gecertificeerde processen bij leveranciers, onder het toezicht van de RSB (Roundtable on Sustainable Biomaterials). Deze instantie waarborgt de hoogste standaard waarbij sociale omstandigheden en milieuaspecten bij de productie van biobrandstoffen het best gerespecteerd worden.

 • We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

  Magazine TGTHR

  Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

  Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
  whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Klik hier om je aan te melden
 • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

 • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen