Nederlandse biersector behoort tot koplopers duurzaamheid.1
Artikel

Nederlandse biersector is koploper in duurzaamheid

Door | 24 mei 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

De Nederlandse biersector is koploper als het om duurzaamheid gaat. Zo behoren Nederlandse brouwers tot 10% van de meest energie- en waterefficiënte bierbrouwers ter wereld en gaat de sector sinds 2009 12,5% efficiënter om met energie (het hoogste percentage vergeleken met andere sectoren in het MEE-convenant).

 

Tijdens de vijfde editie van de Week van het Nederlandse bier presenteren Nederlandse bierbrouwers de duurzaamheidsresultaten van de sector. Cees Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: ‘Naast aandacht voor kwaliteit en smaak hebben bierbrouwers van oudsher ook aandacht voor duurzaam ondernemen. Een gezonde agrarische sector en schoon water zijn tenslotte van groot belang voor het brouwproces. Om de beschikbaarheid en kwaliteit van deze grondstoffen te kunnen borgen, maken veel brouwers zich hard voor duurzaam waterbeheer, energieverbruik, landbouw en verpakkingen en dat werpt in ons land zeker zijn vruchten af!’

 

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen