Artikel

Nederlandse biodiversiteit onder grote druk

Door | 7 januari 2016 | Bron: Climategate

Sinds het aantreden van Sharon Dijksma en haar ‘Natuurpact’ in 2013 beweert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dat ‘herstel van biodiversiteit mede door natuurontwikkeling’ zou optreden sinds 2005.

 

Maar die geclaimde winst — het Sharon Dijksma-effect — is vals, en wordt behaald doordat zoogdieren op de Rode Lijst boekhoudkundig zijn geherclassificeerd. Met name vleermuizen — de grootste en kwetsbaarste zoogdiergroep — worden juíst nú sterker bedreigd door overheidsbeleid als Energieakkoord en grootschalige bomen- en boskap voor biomassacentrales. Climategate.nl beschreef hoe CBS en PBL de ‘winst’ voor Sharon Dijksma’s beleidstrein bij elkaar speculeren.

 

Lees het artikel op de website van Climategate

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen