Artikel

Nederlandse jachtbouwers sterk in duurzame innovaties

Door | 6 januari 2016 | Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Nederlandse jachtenbouwers zijn met grote luxeschepen wereldwijd marktleider. Vooral op het gebied van duurzame innovaties behoren de werven tot de top. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar exclusieve jachten van ABN AMRO.

 
Typisch voor Nederlandse jachtbouwbedrijven is dat de meeste (oorspronkelijk) familiebedrijven zijn met een lange traditie, die soms zelfs meer dan een eeuw teruggaat. De sterke kanten van deze bedrijven zijn hun vakmanschap en onderlinge samenwerking. Zo wisselen ze onderling personeel uit om pieken op te vangen; een unieke constructie in de wereld. Ook op het vlak van innovatie en duurzaamheid onderscheiden Nederlandse jachtbouwers zich van de buitenlandse concurrentie. Dit is mede te danken aan de rol van innovatieve toeleveranciers en architectenbureaus. Duurzaam Bedrijfsleven heeft drie mooie voorbeelden van duurzame innovaties op een rijtje gezet.

 

Bekijk de voorbeelden

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen