Nieuw loket helpt mkb’ers in chemie- en energiesector met innovatieprojecten
Artikel

Nieuw loket helpt mkb’ers in chemie- en energiesector met innovatieprojecten

Door | 15 maart 2016 | Bron: Innovatielink

Ondernemers in Zuid-Holland die op zoek zijn naar praktische ondersteuning bij hun innovatieproject in de chemie, biobased economy en energiesector, kunnen vanaf nu terecht bij InnovatieLink, een loket in het Cambridge Innovation Center (CIC) in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam.

 

InnovatieLink gaat daartoe een partnerschap aan met het CIC voor werkplekken en met Venture Café voor het inhoudelijke programma, zoals een inloopspreekuur, individuele expertgesprekken, een mentortraject en innovatieactiviteiten. Het doel is om startende en groeiende ondernemers direct te helpen met de verdere ontwikkeling van hun bedrijf en innovatie.

 

Concrete oplossingen

Om innovaties in de chemie en energiesector kansrijker te maken, helpt InnovatieLink bedrijven verder in hun zoektocht naar concrete oplossingen voor financiering, kennis, start-up huisvesting en samenwerkingspartners. Deze non-profit organisatie wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken vanuit het topsectorenbeleid. De komende jaren moeten honderden mkb-ondernemers verder geholpen worden.

 

Landelijk overzicht

InnovatieLink biedt overzicht van wat er landelijk op het gebied van kennis, samenwerking en financiering zoal beschikbaar is, onder andere via de met zo’n 250 organisaties gevulde innovatieatlas.nl. Daarnaast onderhoudt InnovatieLink de website financieringsatlas.nl, die inclusief de alternatieve financieringsvormen meer dan 200 financiers bevat. Ten slotte zet InnovatieLink ervaren deskundigen in, om de bedrijven wegwijs te maken en te verbinden met de juiste partners.

 

Lees verder op de website van InnovatieLink

Bekijk de innovatieAtlas

Bekijk de FinancieringsAtlas