Nieuws
Algemeen

100e zelfverklaring ISO 26000 online

24 februari 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: NEN

Het NEN Publicatieplatform ISO 26000 viert feest! De 100e zelfverklaring is online geplaatst. Leden van Kartoflex, fabrikanten van kartonnages en flexibele verpakkingen, hebben gezamenlijk het implementatietraject van ISO 26000 doorlopen. Met het plaatsen van hun zelfverklaringen op het NEN Publicatieplatform ISO 26000 komt de teller op 100.

 

In 2011 werd de eerste zelfverklaring online geplaatst. De afgelopen jaren is het aantal zelfverklaringen op het Publicatieplatform gestaag gegroeid. Organisaties uit een breed scala van sectoren kozen ervoor om met behulp van ISO 26000 hun MVO-beleid te ontwikkelen en te implementeren: van ziekenhuizen en plasticsfabrikanten tot agrofood- en drinkwaterbedrijven. Met publicatie van hun zelfverklaring ISO 26000 laten organisaties zien dat ze MVO serieus nemen en bieden ze inzicht in hun MVO-beleid.

 

Meerwaarde van ISO 26000

Kartoflex is een van de brancheverenigingen die met ondersteuning van organisatie-adviesbureau Berenschot de implementatie van ISO 26000 heeft opgepakt. Na het doorlopen van een gezamenlijk traject hebben Dings Kartonnages, Kelderbox, ENR en Hellema Verpakkingen nu hun zelfverklaring op het Publicatieplatform ISO 26000 staan. Rogier Krabbendam, secretaris van Kartoflex, over de meerwaarde van ISO 26000: ‘Met ISO 26000 kunnen onze fabrikanten een completer beeld geven van de rol van de verpakkingsindustrie. Onderbelicht blijft vaak de besparing die een verpakking oplevert omdat het producten beschermt tegen beschadiging en het ze langer houdbaar maakt. Omdat verpakkingen vaak met afval geassocieerd worden, kunnen onze leden met hun MVO-maatregelen laten zien dat ze proactief met dat vraagstuk omgaan. Daarnaast hebben onze fabrikanten een bredere maatschappelijke rol. Er wordt gewerkt aan goed werkgeverschap, energiereductie, consumentenveiligheid, duurzaam gebruik van hulpbronnen…’

 

Vereenvoudiging met de Regelhulp

De productontwikkeling rondom ISO 26000 heeft niet stilgestaan. Ter vereenvoudiging van de implementatie van de richtlijn heeft NEN een Regelhulp ontwikkeld. Met deze tool kunnen MVO-maatregelen gemakkelijk worden beheerd. Ook is de Regelhulp gekoppeld aan het Ondernemingsdossier, waardoor gebruikers met hun MVO-maatregelen aan de slag kunnen.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen