Nieuws

Innovatieplatform Let it Grow opent Concept Store op Amsterdam CS

29 augustus 2017 | Nog geen reacties | Door: Redactie TGTHR

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bloemen en planten een positieve invloed hebben op het welzijn van mensen in de stad. Vanaf 7 september toont innovatieplatform Let it Grow deze uitkomsten in de vorm van een nieuwe, tijdelijke winkel op Amsterdam CS. In de Let it Grow Concept Store ervaren bezoekers zelf hoe bloemen en planten hun leven in de stad aangenamer, gelukkiger en gezonder maken.

 

Futuroloog Jacintha Scheerder verkende voor Let it Grow de wetenschappelijk bewezen effecten van bloemen en planten. Daaruit blijkt onder andere dat we elkaar meer vertrouwen door de geur van lavendel, dat de kleur van bloemen ervoor zorgt dat we een groter gevoel van hoop en blijdschap ervaren en dat het onderdompelen in groen de focus op de werkvloer aanzienlijk verhoogd.

 

‘De impact van het overweldigende stadsleven leidt tot een verhoogd stressniveau, een slechter immuunsysteem en een verminderde focus- en aandachtsspanne. Uit het onderzoek blijkt dat door je simpelweg frequent te begeven tussen voldoende groen en bomen, zowel lichaam als geest zich letterlijk herstellen, met zelfs een blijvend positief effect wanneer terug in de stadse wereld. En omdat in 2050 meer dan tachtig procent van de mensen in de stad woont, wordt dit steeds belangrijker’, aldus Jacintha Scheerder, Intelligence Let it Grow.

 

Conceptstore

Let it Grow CS is van 7 september t/m 30 november 2017 te vinden in de Amstelpassage op Amsterdam Centraal Station. In de conceptstore beleef je zelf hoe planten en bloemen hoop, vertrouwen en focus laten groeien. Bovendien zijn deze effecten nu ook in limited edition designverpakking te koop. De bezoeker is onderdeel van Let it Grow’s nieuwste onderzoek naar de impact van groen op stadsbewoners, kunstenaar Thomas Traum (o.a. Kenzo, Dekmantel) laat je de wetenschappelijke uitkomsten ervaren in een digitale natuurwereld en er zijn verschillende workshops te volgen.

 

Silke Tijkotte, founder Let it Grow: ‘Na het succes van het incubatieprogramma en het Greenhouse Festival is Let it Grow CS een fantastische nieuwe stap voor Let it Grow. Het is niet zomaar een winkel, maar een plek waar we dagelijkse 60.000 passanten de positieve waarden van bloemen en planten laten ervaren. We bieden hen inspiratie om zelf focus, vertrouwen en hoop te laten groeien en door te geven aan anderen.’

Let it Grow CS is onderdeel van Lil’ Amsterdam. Een tijdelijke verzamelplek van kunst, cultuur en ondernemerschap op Amsterdam Centraal.

 

Over Let it Grow

Let it Grow is een ambitieus, internationaal georiënteerd innovatieplatform binnen de bloemen- en plantensector dat is ontwikkeld vanuit Royal FloraHolland, ’s werelds grootste bloemen- en plantenveiling. Het platform communiceert over de positieve werking van bloemen en planten, scout wereldwijd trends en laat zien waar jonge ondernemers, onderzoekers en kunstenaars mee bezig zijn. Deze inspirerende verhalen delen ze met hun groeiende achterban van bewuste consumenten. Let it Grow helpt ondernemers en kunstenaars die op vernieuwende manieren werken aan projecten, producten en diensten met bloemen en planten om sneller te groeien. Let it Grow maakt wetenschappelijk onderzoek zichtbaar en toegankelijk en laat zien wat bloemen en planten voor je doen.

Kijk voor meer informatie op letitgrow.org.

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen