Nieuws
Algemeen

2016 recordjaar voor NLdoet

14 maart 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: NLDoet

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds op 11 en 12 maart zijn dit jaar maar liefst 9.226 klussen geklaard. Dat aantal was nog nooit eerder zo hoog. Een recordaantal van 300.000 vrijwilligers stak de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Elkaar helpen met praktische zaken, dat hoort volgens Nederland bij een sociaal land, blijkt uit onderzoek van Ipsos. NLdoet sluit hier goed bij aan.

 

In opdracht van het Oranje Fonds ondervroeg Ipsos een representratieve steekproef van 1009 Nederlanders van 15 jaar en ouder. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders bereid zijn om zelf bij te dragen aan een sociaal land. Met kleine zaken zoals boodschappen doen voor een van de buren als dat nodig is (85%) of een dag vrijwilligerswerk doen bij een organisatie die wel wat hulp kan gebruiken (55%). Maar ook door maatje te worden van iemand die eenzaam is (49%) of helpen in een verzorgingshuis (39%). Tijdens NLdoet was daar alle kans voor.

 

Het Oranje Fonds is dan ook trots dat afgelopen weekend zo veel mensen de handen uit de mouwen staken. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: ‘Stel je voor… een land waar we niet langs elkaar heen leven, maar klaar staan voor elkaar. Daar dromen wij van en zetten we ons iedere dag weer voor in. Het is fantastisch om te zien dat zo veel mensen tijdens NLdoet de handen uit de mouwen steken om zélf iets te betekenen voor onze samenleving. Er is natuurlijk ook veel te doen en er zijn veel vrijwilligers nodig! En bedenk: van die paar uurtjes werk hebben organisaties maandenlang plezier.’

 

De 9.226 klussen waren verdeeld over álle Nederlandse gemeenten, voor het derde jaar op rij een dekking van 100%. Ook waren er ruim 500 klussen te doen op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Foto: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima deden mee aan NLdoet van het Oranje Fonds. Zij klusten bij Buurt- en Speeltuinvereniging Vreugdeoord in Alphen aan den Rijn. © Oranje Fonds – Bart Homburg

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen