Nieuws

  ABN Amro stelt 1 miljard beschikbaar voor energietransitie vastgoedklanten

  29 maart 2016 | Door: Redactie TGTHR | Bron: ABN Amro

  ABN Amro gaat vanaf nu haar commercieel vastgoedklanten gericht ondersteunen bij de verduurzaming van hun vastgoed. Een online applicatie biedt klanten inzicht in energiebesparingsmogelijkheden, inclusief de te bereiken CO₂-reductie en terugverdientijden.

   

  ABN Amro stelt 1 miljard financiering beschikbaar om de investeringen te realiseren en brengt klanten in contact met partners. Dit initiatief is ontwikkeld in samenwerking met adviesbureau CFP. Een klant kan via de online applicatie per maatregel (zoals isolatie, LED-verlichting en zonnepanelen) berekenen wat de investering, de terugverdientijd en de CO₂-reductie is.

   

  Versnelling van de transitie

  De maatregelen zijn economisch bewezen en leveren per vastgoedobject een labelsprong op van minimaal twee energielabels. ABN Amro brengt de klant in contact met partners, waaronder Philips, Siemens, Bosch, Unica en Engie, en draagt zorg voor de financiering. Op deze manier geeft ABN Amro verder invulling aan haar ambitie om bij te dragen aan de versnelling van de transitie naar duurzaam vastgoed.

   

  Hoger rendement

  Rutger Schuur, hoofd Real Estate Clients ABN AMRO: ‘We weten dat duurzaam vastgoed een hoger rendement oplevert voor beleggers en maatschappij. Op deze manier willen we eventuele belemmeringen voor energiebesparing wegnemen en onze opgedane kennis over verduurzaming inzetten. De ketensamenwerking maakt energiebesparing voor onze klanten op een snelle en deskundige manier mogelijk. Wanneer alle maatregelen worden uitgevoerd, zou dit een jaarlijkse reductie van 500.000 ton CO₂ betekenen en een besparing van meer dan € 100 miljoen op de energiekosten per jaar.’

   

  Bram Adema, directeur CFP: ‘We zien dat meer dan 80% van aantrekkelijke maatregelen niet wordt ingevoerd, doordat investeringsbudgetten zijn uitgeput voordat deze maatregelen aan bod komen. ABN Amro haalt deze drempel nu weg door de besparingsopties, onder goede voorwaarden, te financieren. En eigenaren verlagen de operationele kosten van hun panden en investeren tegelijkertijd in een hogere waardevastheid en betere mogelijkheden bij verhuur.’

  Magazine TGTHR

  Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

  Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
  whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Klik hier om je aan te melden