Nieuws
Duurzame innovatie, Productie, Industrie, Landbouw

AkzoNobel en Royal Cosun ontwikkelen duurzame celluloseproducten uit de verwerking van suikerbieten

10 mei 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Akzo Nobel

AkzoNobel en Royal Cosun, een agro-industriële coöperatie en het moederbedrijf van onder andere Suiker Unie en Aviko, zijn een nieuwe samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van nieuwe producten uit cellulosebijproducten afkomstig uit de verwerkingsprocessen van suikerbiet.

 

De samenwerking, in eerste instantie voor een periode van minimaal 18 maanden, combineert de specialistische kennis van Royal Cosun op het gebied van het scheiden en zuiveren van agrarische bijproducten met AkzoNobels deskundigheid in het chemisch modificeren van cellulose.

 

‘Deze interessante samenwerking opent veel mogelijkheden’, aldus Geert Hofman, General Manager – Performance Additives bij het onderdeel Ethylene and Sulfer Derivatives van AkzoNobel. ‘Het biedt kansen voor de levering van een brede reeks aan innovatieve producten op cellullosebasis voortkomend uit de verwerkingsprocessen van suikerbiet, die inspelen op de behoeften aan meer duurzame grondstoffen vanuit uiteenlopende sectoren, zoals levensmiddelen en de gezondheidszorg, maar ook voor de bouw en de productie van coatings.’

 
Peter Nieuwenhuizen, RD&I Director van AkzoNobel Specialty Chemicals voegde hier aan toe: ‘Het inzetten van agrarische bijproducten als een duurzame bron van chemicaliën is duidelijk een grote stap vooruit. Onze samenwerking met Royal Cosun is gericht op de ontwikkeling en verkoop van nieuwe duurzame producten op cellulosebasis, die gaan dienen als essentiële ingrediënten voor toepassingen bij onze klanten.’
De samenwerking benadrukt niet alleen de focus die Royal Cosun legt op de biogebaseerde economie, maar onderstreept ook AkzoNobels Planet Possible-agenda, waarbij voortdurende inspanningen worden geleverd voor de ontwikkeling en introductie van duurzame, op biomaterialen gebaseerde producten die bijdragen aan een circulaire economie.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen