Nieuws

ASN Bank Wereldprijs zoekt slimme ideeën voor een betere wereld

2 augustus 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: voordewereldvanmorgen.nl

Op 1 augustus is de inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2016 geopend. Een wedstrijd voor mensen met slimme ideeën voor een betere wereld. Het is de negende keer dat de ASN Bank de Wereldprijs organiseert. Met de Wereldprijs stimuleert de ASN Bank duurzaamheid in de samenleving. Sociale ondernemers worden gedurende het traject geholpen met training, coaching, publiciteit én maken kans op een geldprijs tussen de 5000 en 20.000 euro. Initiatiefnemers worden uitgenodigd om met hun idee deel te nemen.

 

De ASN Bank nodigt ondernemende mensen met innovatieve ideeën uit om hun project in te schrijven op het platform voordewereldvanmorgen.nl. De ASN Bank Wereldprijs geeft duurzame ideeën een kick-start, bevestigt Mariah Mansvelt Beck van Yoni, winnaar in 2014. ‘De begeleiding was van grote waarde. We kregen toegang tot een netwerk van experts en konden vragen stellen over zaken als pr en financiën. Met de geldprijs konden we een website en webwinkel lanceren.’

 

 

Het traject in vijf stappen

Stap 1: Inschrijven

Je kunt je project vanaf maandag 1 augustus tot en met 23 september 2016 23:59 inschrijven op voordewereldvanmorgen.nl. Het project past in één (of meer) van de vijf duurzame thema’s van de ASN Bank:

 Duurzame energie, natuur en milieu;

• Eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding;

• Kinderrechten en onderwijs;

• Veiligheid en sociale cohesie;

• Zorg & welzijn.

 

Stap 2: Projectplan ontwikkelen

Per thema worden maximaal tien inzendingen geselecteerd die officieel mee gaan doen met het traject. De top 50 wordt op 30 september bekend gemaakt. Na het doorlopen van het ontwikkeltraject, waaronder de trainingsdag op 8 oktober, dienen zij hun projectplan in. Houd er rekening mee dat het maken van een projectplan veel tijd in beslag neemt. Je levert hem op 17 oktober in.

 

Stap 3: Presenteren

Op basis van dit plan mogen vijf projecten per thema hun idee presenteren aan de vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Ynzo van Zanten. Tussen 26 oktober en 3 november pitch je je idee en presenteer je voor een groot publiek.

 

Stap 4: Persoonlijk gesprek

Na een persoonlijk gesprek gaan twee projecten per thema door naar de finale. De top 10 strijdt onderling voor de publieksprijs door stemmen te verzamelen bij de achterban. Wie heeft de meeste fans?

 

Stap 5: Finale

De uitreiking is op woensdag 16 november. Die avond verdeelt de vakjury 40.000 euro over vijf themawinnaars. Ook wordt de publieksprijs van maximaal 5000 euro uitgereikt.

 

Over VDWVM

In 2007 richtte de ASN Bank voordewereldvanmorgen.nl op. Met dit platform maakt de bank het voor iedereen makkelijk om zelf een bijdrage aan een duurzame samenleving te leveren. Negen jaar later werken ruim 64.000 leden van voordewereldvanmorgen.nl aan het realiseren van slimme ideeën voor een betere wereld.

 

Over de ASN Bank

Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten en organisaties die passen bij haar duurzame missie. De ASN Bank is een zelfstandig opererende bank en maakt deel uit van SNS Bank N.V.

 

Bekijk de algemene voorwaarden van de ASN Bank Wereldprijs

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen