Nieuws

B Corp Kirkman Company krijgt erkenning als ‘Best for the World’

12 september 2017 | Nog geen reacties | Door: Redactie TGTHR | Bron: Kirkman Company

Vandaag zijn de jaarlijkse Best for the world lijsten bekend gemaakt door B the Change Media. In deze lijsten ontvangen B Corps die exceptioneel scoren op de relevantie voor hun stakeholders erkenning voor hun harde werken. Dit jaar worden er 24 Nederlandse organisaties, waaronder B Corp en Strategisch Partner B Lab Europe Kirkman Company, op een of meerdere categorieën onderscheiden.

 

Van de 2.100 gecertificeerde organisaties ontvangen de B Corps met een top 10% score op het B Impact Assessment een plek in deze lijsten. Het B Impact Assessment bestaat uit een onafhankelijk onderzoek, waarbij wordt gekeken hoe relevant een organisatie is voor haar stakeholders. Dit jaar staan er maar liefst 24 Nederlandse organisaties in de lijsten. Deze organisaties laten zien dat focus op financiële waarde alleen niet meer voldoende is. Naast winst speelt meervoudige waardereactie een steeds belangrijkere rol. B Corps laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om je bestaande businessmodel te transformeren naar een organisatie die zijn verantwoordelijkheid neemt en relevant is voor alle stakeholders: klanten, medewerkers, partners, milieu, maatschappij en aandeelhouders. Ook Kirkman Company staat dit jaar in deze lijst in de categorieën ‘Best for Workers’ en ‘Best for the Long Term’.

 

Hoe Kirkman Company is getransformeerd

Kirkman Company begeleidt publieke en private organisaties bij hun transformaties naar meer relevantie voor alle stakeholders. ‘Deze transformatie begon bij onszelf’, vertelt Han Hendriks. ‘Wij zijn opgebouwd vanuit een groep betrokken en gepassioneerde professionals. Zij werken vanuit een autonome structuur van practices zonder groei-, omzet-, of winstdoelstellingen en hebben geen targets of KPI’s.’ Kirkman Company gelooft dat dit mechanismen zijn die afleiden van dat waar het werkelijk om draait. Het geeft medewerkers meer werkplezier, de ruimte om te ondernemen en versterkt onze relevantie en continuïteit op de lange termijn.

‘Organisaties als Kirkman Company zetten een nieuwe standaard voor het creëren van positieve impact op hoe om te gaan met je medewerkers’, Aldus Jay Coen Gilbert, co-founder of B Lab.

 

‘Als strategisch partner van B Lab Europe zijn wij bijzonder trots op de 24 Nederlandse organisaties die in deze lijst staan. Zij krijgen welverdiend erkenning voor de positieve impact die zij met hun business model maken. Het is een groot compliment om vermeld te worden als Best for the World 2017 en een voorbeeld te mogen zijn voor andere organisaties om de focus te verleggen van financiële waarde naar meervoudige waardecreatie. Als Strategisch partner zouden wij ook grote corporates willen uitdagen om ons volgend jaar te vergezellen in deze lijst’, aldus Han Hendriks, Managing partner bij Kirkman Company.

 

Wereldwijd zijn er in totaal 2.100 B Corps verspreid over meer dan 130 industrieën en 50 landen. De complete Best for the World lijsten zijn te vinden op: https://bthechange.com/

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden