Nieuws
Bouw

BAM Infra behaalt hoogste niveau CO2-Prestatieladder

2 juni 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: BAM Infra

BAM Infra heeft voor al haar bedrijfsactiviteiten het hoogste niveau behaald van de CO₂-Prestatieladder. Het CO₂-Bewust-certificaat is een erkenning voor de inspanningen van BAM om de CO₂-uitstoot te verlagen en de bedrijfsrisico’s met betrekking tot klimaatverandering te beperken.

 

Recente initiatieven zoals de Green Deal ‘Het Nieuwe Draaien’, toepassing van de duurzame brandstof GTL in bouwmachines en de toenemende inzet van Laag Energie Asfalt Beton (LEAB) leveren een belangrijke bijdrage aan de ambitie van BAM om samen met opdrachtgevers en ketenpartners onderscheidend te zijn in het creëren van waardevolle oplossingen voor de maatschappij. Met het behalen van Niveau 5 van de CO₂-Prestatieladder toont BAM aan voortdurend te investeren in de verbetering van gezondheid en veiligheid en ´net positive impact´ op het milieu.

 

Nieuwste normen

De CO₂-Prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van hun CO₂-uitstoot. Uitgangspunt is daarbij dat bedrijven worden gestimuleerd tot het nemen van eigen initiatief, het nastreven van praktische resultaten en het toepassen van innovaties. Op al deze punten scoort BAM positieve resultaten naar het oordeel van certificeerder KIWA. BAM is gecertificeerd op basis van versie 3.0 en is daarmee in haar branche een van de eerste bedrijven die voldoet aan de nieuwste normen.

 

Toetsing bedrijfsbrede activiteiten

De audits door KIWA hebben plaatsgevonden in de periode van begin maart tot begin april 2016. De activiteiten die zijn getoetst betreffen adviseren, onderzoeken, inspecteren, ontwikkelen, ontwerpen, engineren, uitvoeren, managen, financieren van projecten in de grond-, weg- en waterbouw, civiele bouw, railinfra, kabel- en leidingbouw, energie, telecom, mobiliteit, milieutechniek, verkeerssystemen, assetmanagement en infra gerelateerde, petrochemische en industriële technische installaties.

 

Lees meer over de CO₂-Prestatieladder in de kennisbank

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen