Nieuws

Barendse-DC behaalt Milieukeur-certificaat voor paprika’s

26 juli 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: SMK

Barendse-DC uit Middenmeer heeft het Milieukeur-certificaat voor ruim 18 hectare rode en oranje paprika’s behaald. Barendse-DC is gevestigd op AgriportA7 en aangesloten op het daar in 2014 gerealiseerde aardwarmtenet van ECW Netwerk. Met aardwarmte wordt 1/3 van de totale warmtebehoefte van het bedrijf duurzaam ingevuld. Daarnaast wordt CO₂ vanuit de industrie hergebruikt als voeding voor de planten.

 

Naast energie wordt kritisch gekeken naar grondstoffen, watergebruik, gewasbescherming, restafval, verpakkingen, meststoffen, natuurbeheer, voedselveiligheid en werkomstandigheden. Het bedrijf geeft ook medewerkers met een achterstand op de arbeidsmarkt kansen.

Barendse-DC wil mensen laten genieten van lekker en gezond eten. Het bedrijf stelt ook elke week paprika’s beschikbaar aan de Voedselbanken in de omgeving. ‘Naast gezonde en lekkere voeding willen wij ook werken aan een gezonde omgeving’, aldus Léon Barendse. Met het Milieukeur-certificaat toont Barendse-DC aan dat het zich daadwerkelijk inspant voor duurzame productie van paprika’s.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen