Nieuws

Bedrijven gezocht voor testcase CO₂-beprijzing

11 januari 2017 | Door: Charlene Bodt | Bron: Klimaatplein

Het ondernemersplatform Klimaatplein.com gaat Nederlandse bedrijven voorbereiden op toekomstige CO₂-beprijzing. Tijdens de klimaattop in Parijs zijn landen overeengekomen dat er een prijs betaald moet gaan worden voor het veroorzaken van CO₂-uitstoot. Die maatregel maakt energiebesparing en duurzame opwekking aantrekkelijker omdat het verbruik van fossiele brandstoffen zo duurder wordt. Klimaatplein start een unieke testcase om het bedrijfsleven voor te bereiden op die CO₂-beprijzing.

 

Deelname aan de testcase is gratis. Deelnemers ontvangen een CO₂-voetafdruk van het bedrijf en een lijst met mogelijke energie-bespaarmogelijkheden. Ook wordt met hen besproken welke keuzes ze zouden maken wanneer de invoering van een CO₂-prijs morgen al realiteit zou zijn. Deelnemers aan de testcase verkrijgen door deelname inzicht in hun CO₂-impact en bouwen zo een duurzaam concurrentievoordeel op.

 

Waarom deze testcase?

De testcase heeft een drietal doelen. Ten eerste het creëren van bewustzijn voor wat CO₂-beprijzing gaat betekenen. Ten tweede het opbouwen van kennis met betrekking tot de bespaarmaatregelen die bedrijven bereid zijn te nemen om CO₂-uitstoot te verlagen. En tot slot het stimuleren van andere bedrijven om kennis te delen over het besparen van energie en hun zoektocht naar een duurzame energievoorziening.

 

Wie kunnen deelnemen?

Klimaatplein is op zoek naar drie bedrijven uit drie verschillende sectoren: de agrarische sector, de industriële sector en een dienstverlenend MKB-bedrijf. Deelnemers moeten tussen de 5 en 250 werknemers hebben en gevestigd zijn in Noord-Brabant. Deze bedrijven moeten een bedrijfslocatie hebben die nog niet optimaal verlicht en geïsoleerd is, geen zonnepanelen heeft (maar die wel zouden kunnen plaatsen) en minimaal drie eigen dienstwagens hebben (die nog niet elektrisch rijden).

 

Meer informatie en aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 februari via deze link aanmelden voor de testcase CO₂-beprijzing voor MKB-bedrijven. Op basis van CO₂-impact worden drie bedrijven geselecteerd en vervolgens gaan deze maandag 6 februari van start.

Voor vragen of meer informatie over deze testcase kun je terecht bij Rob van der Rijt, oprichter Klimaatplein: robvanderrijt@klimaatplein.com.

De testcase wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen