Nieuws

Beste Werkgevers 2016 bekend

5 oktober 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: ANP

ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2016. Effectory en Intermediair maakten de winnaars bekend tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam.

 

Elk jaar presenteert Effectory, in samenwerking met Intermediair, een lijst met de Beste Werkgevers in Nederland. Zij geven de organisaties met de hoogste Beste Werkgevers Score een podium, zodat zij weer andere organisaties inspireren om ook aan goed werkgeverschap te werken.

 

Waar blinken de Beste Werkgevers in uit?

De Beste Werkgevers scoren op essentiële onderdelen beter dan andere organisaties. De winnaars scoren hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden. Zo zijn de medewerkers van ZLM Verzekeringen erg tevreden over de organisatie. Hier scoort ZLM een 9,1. Vanderlande scoort op zijn beurt een 8,8 op organisatietrots, terwijl Stichting Sint Jozefoord met een 8,7 uitblinkt in achter de doelstellingen staan. De medewerkers van Frankelandgroep beoordelen tevredenheid over de werkzaamheden met een 9,1.

 

Het geheim van goed werkgeverschap

Guido Heezen, oprichter van Effectory, over de geheimen van goed werkgeverschap: ‘Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang.’

 

Bij organisaties die hoog scoren in het Beste Werkgeversonderzoek is gemiddeld 44,3% van de medewerkers zowel bevlogen als betrokken. Bij andere organisaties is dat 33,4%. Volgens Heezen produceren bevlogen én betrokken medewerkers tot een factor drie meer dan andere medewerkers.  Goed werkgeverschap draagt er aan bij dat talent binnen de organisatie optimaal wordt benut en dat talentvolle mensen van buiten worden aangetrokken.

 

De Beste Werkgevers van Nederland

CATEGORIE WINNAAR BW SCORE
Profit <1000 medewerkers ZLM Verzekeringen 8,5
Profit >1000 medewerkers Vanderlande 8,0
Non-profit <1000 medewerkers Stichting Sint Jozefoord 8,6
Non-profit >1000 medewerkers Frankelandgroep 8,9

 

Overzicht branchewinnaars

Naast deze grote winnaars is er dit jaar extra aandacht voor de branchewinnaars. Dit zijn de Beste Werkgevers per branche:

BRANCHE WINNAAR BW SCORE
Energie, water en telecom Geas Energiewacht 8,3
Financiële dienstverlening ZLM Verzekeringen 8,5
Groot- en detailhandel IKEA 7,9
Onderwijs Hout- en Meubileringscollege 7,8
Openbaar Bestuur en Veiligheid Samenwerkingsverband Noord-Nederland 8,2
Productie en industrie Vanderlande 8,0
Transport en logistiek Den Hartogh Logistics 7,8
Vrije tijd, reizen en cultuur Hutten 7,6
Woningcorporaties Volkshuisvesting Arnhem 8,1
Zakelijke dienstverlening Bouwend Nederland 7,7
Zorg Frankelandgroep 8,9

 

Beste Werkgeversonderzoek 2016

Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de zestiende keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair om een objectief oordeel te vellen over goed werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek namen 313 organisaties deel en in totaal beoordeelden 224.567 medewerkers hun werkgever. Beste Werkgevers is de grootste en meest betrouwbare lijst van de beste werkplekken in Nederland. Organisaties verdienen een positie op de ranglijst gebaseerd op gedegen onderzoek onder hun eigen medewerkers. Meer informatie over de winnaars en de geheimen van goed werkgeverschap is te vinden in het Beste Werkgevers Magazine 2016.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen