Biogenerator met algenkweek – met een knipoog naar de blauwe economie van G. Pauli

30 augustus 2017 | Nog geen reacties | Door: Redactie TGTHR | Bron: FFABW

In Almere Haven in het bedrijvenverzamelgebouw op de Steiger 24 bevindt zich een Fablab. Daar wordt o.a. gewerkt met en aan 3D-printers door vrijwilligers en studenten. Dit gebeurt onder supervisie van FFABW.

 

Het zelfstandig ontwikkelen van allerlei projecten die een bijdrage kunnen leveren aan het beter omgaan met het milieu – en dus onze omgeving – is de hoofdzaak van de stichting Foundation For A Better World (FFABW). Deze stichting is het initiatief van de uitvinder Ludo Thijssen in Almere. De stichting heeft de ANBI-erkenning gekregen en is nu op zoek naar financiële middelen om projecten uit te werken.

 

Het is bijvoorbeeld mogelijk om elk huishouden zelfstandig van energie, water en warmte te voorzien door fecaliën en biologisch afval te verwerken d.m.v. een algenkweek-unit en een bioreactor te gebruiken.

De automatisch oogstende algenkweek-panelen worden op het dakdeel geplaatst waar geen of weinig zon komt en worden gebruikt om CO₂ te binden en de mineralen uit het afvalwater te halen. De algen worden gebruikt in de bioreactor als hoogwaardig substraat en dat zorgt ervoor dat de biologische mest alle mineralen weer teruggeeft aan de grond.

 

Bijzonder is dat alle kennis onder Open Source (Free) aangeboden wordt.

 

Op 2 september is er een open dag, van 11.00 tot 17.00 uur bent u welkom.

Bel voor meer info: 06 15640462

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen