human resources, duurzame inzetbaarheid

Unieke budgetcoaching heeft enorme positieve invloed op medewerkers

16 december 2015 | Door: Redactie TGTHR

Schoonmaakbedrijf CSU is de trotse winnaar van de Golden Service MVO Award 2015 met voor Nederland unieke budgetcoaching. De organisatie biedt sinds 2014 gratis laagdrempelige hulp bij financiële problemen voor alle medewerkers. Ze kunnen gebruikmaken van een telefonische helpdesk en budgetcoaching thuis.

 

Schoonmaker Adrie Steenis is een van de honderden mensen die CSU al heeft geholpen. Hij deelde zijn persoonlijke ervaringen en dankbaarheid voor de hulp met de aanwezigen in het Miele Inspirence Center. De jury gaf in zijn toelichting aan dat in schoonmaak vooral mensen het kapitaal zijn. Het brede initiatief van CSU heeft volgens de jury een enorme positieve en meetbare invloed op schoonmakers en hun familie.

 

CSU investeert veel in goed werkgeverschap en het duurzaam inzetbaar houden van zijn medewerkers. Daarbij zoekt het naar innovatieve oplossingen. ‘Bij goed werkgeverschap hoort ook het wegnemen van negatieve invloeden. Medewerkers hebben het soms financieel lastig. Het is een privé-aangelegenheid, maar mensen nemen financiële problemen mee naar hun werk of moeten erdoor thuisblijven. En geldproblemen kunnen weer tot psychische problemen leiden. We helpen ze hierbij, vooral voor hen zelf en hun familie. Maar het heeft ook voordelen voor collega’s en leidinggevenden en garandeert continuïteit voor onze opdrachtgevers’, vertelt Jeroen Heijmans — HR manager en beleidsadviseur P&O van CSU.

 

Unieke telefonische helpdesk

In 2014 startte CSU daarom een samenwerking met de Budgetcoach Groep. ‘We zijn gewend coaches aan te bieden voor begeleiding op maat aan huis. CSU ging een stap verder met een voor Nederland unieke telefonische helpdesk voor financiële vragen en problemen. Daar is CSU echt uniek in en het getuigt van lef dat ze het zo breed aanbieden’, vertelt Daniël de Kievid — managing director van de Budgetcoach Groep.

In mei van dit jaar won CSU met de inzet van probiotica de voor het eerst uitgereikte Golden Service Innovatie Award. De laatste Golden Service MVO Award werd in 2012 uitgereikt en ook toen ging de prijs naar CSU.

 

Over CSU

CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Rotterdam. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award. Het bedrijf is gecertificeerd voor het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. In 2014 won CSU de estafetteprijs Kroon op het Werk en werd door Great Place to Work voor de achtste maal bekroond tot een van de beste werkgevers van Nederland. Het bedrijf ontving het predikaat ‘Best Managed Company 2014’. In 2015 werd CSU voor het tweede jaar op rij ook gecertificeerd als ‘Top Employer Nederland’ en won het de eerste Golden Service Innovatie Award. Kijk voor meer informatie op de website van CSU.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen