Nieuws

Claudia Reiner wint ABN AMRO Duurzame 50

14 april 2017 | Door: Charlene Bodt | Bron: ABN AMRO

Claudia Reiner is de winnares van de ABN AMRO Duurzame 50. De vice-voorzitter van UNETO-VNI en directeur van Caris & Reiner leidde de top 3, die verder bestond uit Biense Dijkstra (2) en Thomas Rau (3).

 

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt uitgereikt aan de persoon die over genoeg daadkracht, charisma, contacten en visie beschikt om de gebouwde omgeving te verduurzamen. ‘ABN AMRO heeft de ambitie de transitie naar duurzaam vastgoed in Nederland te versnellen’, vertelt Petran van Heel, Sector Banker Bouw van ABN AMRO. ‘Niet alleen op het gebied van nieuwbouw, maar juist ook bij de verduurzaming van bestaande gebouwen.’

 

Zichtbaar maken en stimuleren

‘Verduurzamen kun je niet alleen, goede partners en het uitwisselen van kennis zijn daarbij essentieel. Jong en oud kan daar een steentje bijdragen. Dat moeten we zichtbaar maken én stimuleren. De ABN AMRO Duurzame 50 Award en de ABN AMRO Young Professional Award sluiten daar naadloos op aan. We zijn dan ook trots dat we deze awards vandaag mogen uitreiken’, aldus Van Heel.

 

‘Dit voelt als een Oscar’

Dit jaar bestond de vakjury uit onder anderen Marc Hopman, Natalie Hofman, Maarten Vermeulen en Maxime Verhagen. Door de ABN AMRO Duurzame 50 te winnen vormt Claudia Reiner de juryvoorzitter van de verkiezing van volgend jaar. Reiner kreeg de prijs overhandigd door Jan Willem van de Groep en gastvrouw Pernille La Lau. ‘Als je je al jaren bezighoudt met verduurzaming voelt dit als een Oscar’, liet zij weten over de winst. Ze prees daarna Building Holland als integraal platform. ‘Dit is een van de eerste podia waar de verbinding wordt gelegd tussen alle disciplines. We moeten de verbinding maken naar maatschappelijke waarde.’

 

Young Professional Award

Nieuw dit jaar was de Young Professional Award, die werd uitgereikt aan de meest veelbelovende toekomstige groene leider. Mede-oprichter Suze Gehem van De Groene Grachten won de eerste editie van deze kersverse verkiezing. Ze maakte haar passie voor duurzaamheid meteen concreet. ‘Over een aantal weken is de eerste all electric studentenvereniging van Nederland een feit’, aldus Gehem over de prijs.

 

Bekijk de volledige lijst Duurzame 50 2017

 

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen