Nieuws

Coolrec Frankrijk WEEELABEX gecertificeerd

21 september 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Van Gansewinkel

Coolrec heeft als recyclingbedrijf voor elektrische en elektronische apparatuur op haar locatie in Frankrijk het zogeheten WEEELABEX-certificaat verworven. De recycler doorstond met vlag en wimpel de audit op de recyclelijn op de vestiging in Lesquin. Met dit belangrijke certificaat verstevigt Coolrec nadrukkelijk haar positie als partner voor de recycling van WEEE en metaal-plastic combinaties in Europa. WEEE is de naam van de Europese richtlijn die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten reguleert.

 

WEEELABEX staat voor Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence en is een initiatief van het Europese WEEE Forum. Nederland heeft als één van de eerste landen verwerking volgens de WEEELABEX-regels verplicht gesteld. Doorslaggevend voor de certificering zijn met name de hoge recyclingpercentages die Coolrec realiseert en het uitstekende kwaliteitsniveau van de herwonnen grondstoffen. WEEELABEX focust met name op procescontrole, continue verbetering en het maximaal terugwinnen van waardevolle secundaire grondstoffen.

 

Coolrec-directeur Arjen Wittekoek is bijzonder trots op de behaalde mijlpaal. ‘De auditoren van de WEEELABEX-certificeringsinstantie uit Frankrijk waren onder de indruk van de professionaliteit van de processen en de installaties van Coolrec, alsmede van het vakmanschap van onze medewerkers. Een WEEELABEX-certificering voor onze recyclingactiviteiten in Frankrijk is geen verplichting, maar borgt wel de hoogst mogelijke kwaliteit van hoogwaardige herwonnen kunststoffen. Zo willen we al onze locaties laten certificeren om te laten zien dat we staan voor kwaliteit en deze continu garanderen. Coolrec, in Nederland het eerste recyclingbedrijf met het WEEELABEX-certificaat, is binnen Europa één van de weinige bedrijven die hieraan voldoet en weet maar liefst 98% van bijvoorbeeld oude koelkasten nuttig in te zetten als nieuwe grondstof, waarbij de hoogste veiligheids- en duurzaamheidsnormen worden gehanteerd. Dit past volledig in onze filosofie “Afval Bestaat Niet”. We staan niet voor niets in de top-3 voor wat betreft het recyclen van koelkasten!’

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen