Nieuws

Dagvers lanceert online bestelplatform voor gezonde bereide maaltijden

23 mei 2017 | Door: Charlene Bodt | Bron: Dagvers

Na een gesmaakte aanloopperiode lanceert de Antwerpse start-up Dagvers een eerste voorlopig online bestelplatform. Gezinnen kunnen vanaf nu gezonde maaltijden bestellen met een eerste leverdatum op maandag 29 mei. ‘Elke dag bieden we twee bereide gerechten aan, waarvan één kindvriendelijk en één iets gewaagder. Eén van de twee is altijd vegetarisch’, vertelt initiatiefneemster Inge De Clerck.

 

Op het online bestelplatform kunnen de bezoekers hun eigen weekmenu samenstellen. ‘Per dag kiezen ze uit twee opties het gewenste gerecht, de grootte van hun portie, het aantal en eventueel een dagsoep. De gerechten? Voor de eerste dag voorzien we balletjes in tomatensaus met puree en een groene lentelasagne met asperges. Het eerste is eerder kindvriendelijk, het tweede iets uitdagender. Zo werken we elke dag.’

 

Grote porties

De maaltijden zijn volledig klaargemaakt door Dagvers en dat zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen en met dagverse biologische ingrediënten. Er wordt ook steevast rekening gehouden met de seizoenen. ‘Ons concept onderscheidt zich dus van de maaltijdboxen waarbij je zelf nog de potten en pannen op het vuur moet zetten. We richten ons tot gezinnen met een drukke agenda die geen of weinig tijd hebben om te koken, maar wel gezond willen eten. Ze hoeven de gerechten enkel nog op te warmen. Onze porties zijn trouwens ruim. Een volwassenportie is 550 gram, een kinderportie 350 gram. Alternatieven wegen vaak niet meer dan 400 gram voor een volwassene, waarmee een volwassen man zelden genoeg heeft gegeten’, vervolgt Inge De Clerck.

 

Afhaalpunten in de stad

Wie gerechten bestelt, kan deze afhalen in verschillende afhaalpunten in de stad. Ook thuislevering kan tegen extra kosten. Inge De Clerck verduidelijkt: ‘Voor de levering werken we samen met onze duurzame partner Bubble Post. Zij leveren de maaltijden via gekoeld fietstransport of een ander duurzaam vervoermiddel, tot bij de afhaalpunten. Of ze brengen ze in de regio Antwerpen bij onze klanten thuis tegen een eerlijke prijs.’

 

Feedback welkom

Het online bestelplatform is een eerste stap naar de perfecte besteloplossing. Het stelt Dagvers in staat om de noden en wensen van de klanten beter in kaart te brengen.

‘Op het einde van de zomer lanceren we onze nieuwe website. We willen nu van onze klanten zo veel mogelijk feedback over de bestelervaring en de gerechten ontvangen. Op basis daarvan zullen we onze nieuwe website en aanbod optimaliseren. We willen onze klanten maximaal betrekken bij Dagvers, in lijn met de visie’, besluit Inge De Clerck.

 

De visie en missie van Dagvers

Dagvers is een coöperatieve onderneming die tot doel heeft de voedselketen te verduurzamen, voedselverspilling tegen te gaan, en mensen een lekker, gezond en haalbaar alternatief te bieden voor traditionele catering thuis. Zo willen ze positief bijdragen aan de work-life balance.

Maar Dagvers is ook:

  • een werkplaats voor de kwetsbaren op de arbeidsmarkt
  • een meerwaarde voor al haar aandeelhouders en stakeholders (financieel of anders)
  • een positieve impact op mens en milieu
  • duurzame voeding en een duurzame levensstijl ingang laten vinden bij een groot publiek via convenience en uitstraling en zo actief meewerken aan de SDG’s (Sustainable Development Goals).

Daarnaast beoogt Dagvers een verticale integratie van alle actoren en ook stakeholders. Op die manier gaat iedereen in het duurzame bad, van producent tot klant.

 

Kijk voor meer informatie op www.dagvers.org.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen