Nieuws

Dagvers zet in op 5 SDG’s voor een duurzame keten

28 oktober 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Dagvers

Dagvers wil duurzaamheid zover mogelijk doortrekken in heel de keten. Vanaf het telen van de ingrediënten, over het productieproces van de gerechten tot de levering aan huis bij de klant. Ze volgen hiervoor de Sustainable Development Goals (SDG’s) die van toepassing zijn:

 

GOAL 2: Zero hunger

De doelstelling beoogt naast het beëindigen van honger en het bereiken van voedselzekerheid ook een verbeterde voeding en promotie van duurzame landbouw. Dagvers zet in op de ondersteuning van lokale en kleinschalige boeren die op een duurzame manier produceren.

 

GOAL 3: Good health and well-being

Deze doelstelling wil een goede gezondheid verzekeren en promoot welvaart voor alle leeftijden. Dagvers voorziet gezonde, biologische en evenwichtig samengestelde maaltijden voor volwassenen én kinderen.

 

GOAL 8: Decent work and economic growth

Deze doelstelling beoogt het bevorderen van aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen. Tijdens de verwerking van de ingrediënten en voor de verpakking van de Dagvers-maaltijden wordt een beroep gedaan op sociale economie-organisaties. Daardoor verschaffen ze werk aan mensen die minder vlot toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Voor het eigen Dagvers team wordt een goede work-life balance voorzien en willen ze vooral mensen tewerkstellen die met hun kwaliteiten niet standaard in de arbeidsmarkt passen.

 

GOAL 12: Responsible consumption and production

Deze doelstelling wil duurzame consumptie- en productiepatronen verzekeren. Dagvers gaat met afgemeten maaltijden voedselverspilling tegen. Ingrediënten die over zijn, worden verwerkt tot soep. Aangezien ze zich niet alleen richten tot gezinnen, maar ook tot bedrijven, moedigen ze deze laatste groep aan tot aandacht voor duurzaam inkopen.

 

GOAL 13: Climate action

Deze doelstelling roept op tot dringende actie om de klimaatverandering en haar impact te bestrijden. Dagvers zet in op duurzame logistiek voor de levering van de maaltijden op een bereikbare plaats voor klanten. Zo willen ze extra verplaatsingen voorkomen en stimuleren ze verplaatsingen te voet en per fiets. Wanneer haalbaar op termijn wordt gekozen voor zo weinig mogelijk verpakking. Al het papier en karton is FSC-gecertificeerd.

 

Meer info over de SDG’s: https://sustainabledevelopment.un.org.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen