Nieuws

De grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland gaat weer van start

27 maart 2017 | Door: Charlene Bodt | Bron: Low Car Diet

Organisaties door heel Nederland gaan vanaf vandaag weer zo duurzaam mogelijk reizen. Door mee te doen aan het Low Car Diet programma, de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland, zullen zoveel mogelijk medewerkers van vijftien organisaties en overheidsinstanties duurzame reisopties kiezen. De succesvolle gedragscampagne, waarbij de focus vooral ligt op structurele verandering, vindt nu voor de zevende keer plaats.

 

In totaal doen er vijftien organisaties mee aan deze voorjaarseditie van het Low Car Diet. De deelnemende organisaties zijn met bijna 800 deelnemers verspreid door heel Nederland. Zo doet Nationale Nederlanden mee op drie locaties en neemt Arcadis voor de vierde keer deel vanuit verschillende kantoren. Samen met de andere organisaties zullen zij van 27 maart t/m 21 april zoveel mogelijk de auto mijden, met het openbaar vervoer of de fiets reizen, of thuiswerken.

 

Een derde van de deelnemers bevindt zich deze editie in Friesland, waar de Provincie Fryslân, Gemeente Leeuwarden, Wetterskip Fryslân, Gemeente Het Bildt, Van Hall Larenstein en het Nordwin College deelnemen aan de wedstrijd. De organisaties strijden zowel binnen de provinciegrenzen als landelijk om de meest duurzaam reizende organisatie te worden.

 

 

Blijvend Low Car Diet-effect

Meedoen aan het Low Car Diet levert op veel facetten winst op. Zo bevordert het bereikbaarheid en leefbaarheid, dringt het CO₂-uitstoot terug en vermindert het files. Sinds de start van het Low Car Diet in 2012 streden al 5.000 deelnemers, waaronder zo’n 200 directeuren uit ongeveer 200 organisaties, voor de titel winnaar van het Low Car Diet. De focus ligt nu op langdurige deelname waardoor er structurele verandering kan plaatsvinden binnen organisaties.

 

Naast onmiddellijk resultaat in CO₂-reductie en minder auto’s op de snelweg en in de stad, blijkt dat het Low Car Diet-effect ook structureel blijft hangen. Uit recent onderzoek is gebleken dat twee jaar na afloop van het Low Car Diet deelnemers nog steeds duurzamer reizen. Zo zijn ze bijna een kwart minder met de auto gaan rijden en reizen ze een derde meer met de trein. Ook kiezen deelnemers ervoor om structureel minder in de spits te gaan reizen.

 

Meer informatie

Op de website lowcardiet.nl is meer informatie te vinden over o.a. de resultaten, het aanmelden van organisaties voor de najaar editie van het Low Car Diet, verandertrajecten en workshops. En lees ook eens de verhalen van deelnemers over hun persoonlijke ervaringen tijdens de wedstrijd.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen