Nieuws

Deadline voor deelname aan de Call for Innovation Proposals (CIP) van KIC InnoEnergy nadert

3 oktober 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: KIC InnoEnergy

De deadline voor de Call for Innovation Proposals (CIP) nadert en bedrijven met innovaties in duurzame energie moeten vóór 11 oktober 2016 hun voorstel indienen.

 

KIC InnoEnergy legt zich toe op het bevorderen van innovatie in de duurzame energiesector in Europa en helpt innovators, onderzoekers en bedrijven op weg naar commercieel succes. Het bedrijf heeft sinds 2011 maar liefst € 147 miljoen geïnvesteerd in bijna 80 producten en diensten.

 

Met deze tweede CIP in 2016 krijgen Europese bedrijven: hetzij start-ups, hetzij MKB-bedrijven of grotere bedrijven met innovatieve projecten in duurzame energie in de R&D-fase, een nieuwe kans om deel te nemen.

 

De Call vraagt om innovatievoorstellen in acht thema’s:

  • Schone kool- en gastechnologieën
  • Energieopslag
  • Energiezuinigheid
  • Energie uit chemische brandstoffen
  • Hernieuwbare energiebronnen
  • ‘Smart homes’ en ‘smart cities’
  • ‘Smart grid’
  • Duurzame nucleaire en hernieuwbare alternatieven

 

KIC InnoEnergy ondersteunt de winnende deelnemers op het gebied van o.a. Funding/investment, Technology Assessment, Market Assessment, IP Support, een industrieel netwerk en samenwerking met projectteams om hun product sneller op de markt te brengen. In het hele traject wordt er technische ondersteuning gegeven om de innovatie op koers te houden. Bovendien beschikt KIC InnoEnergy over het grootste netwerk van professionals in Europa op het gebied van duurzame energie en innovatie.

 

Dankzij haar netwerk van branchepartners kan KIC InnoEnergy de benodigde hulp bieden om prototypes om te zetten in bruikbare producten. De winnende deelnemers krijgen bovendien de beschikking over een ruime keus aan aanvullende hulpbronnen. Nieuwe innovators worden in contact gebracht met markten en commerciële kansen in heel Europa.

 

Na de officiële sluitingsdatum van de CIP op 11 oktober 2016 worden de meest veelbelovende deelnemers gevraagd hun voorstellen aan twee beoordelingscomités van KIC InnoEnergy te presenteren. Op 19 december 2016 worden de winnende kandidaten bekendgemaakt en beginnen zij hun samenwerking met KIC InnoEnergy om de innovatie op de markt te brengen.

 

Diego Pavia, Chief Executive Officer bij KIC InnoEnergy: ‘De Call for Innovation Proposals heeft tot doel nieuwe oplossingen te vinden en te ontwikkelen die een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van ons doel omtrent duurzame energie. Met een voorspelde omzet van € 3 miljard van eerdere winnende deelnemers hebben we er het volste vertrouwen in dat de projecten die we kiezen een aanzienlijke bijdrage zullen leveren om Europa te positioneren als leider in duurzame technologieën.’

 

Geïnteresseerden kunnen hun voorstel hier indienen: https://cip.kic-innoenergy.com/register

 

KIC InnoEnergy werkt al samen met een aantal geslaagde deelnemers van eerdere Calls for Innovation Proposals om hun innovatie op de markt te brengen. De casestudy’s zijn hier te vinden: https://cip.kic-innoenergy.com/case_studies.html

 

Meer informatie over het proces van de Call is te vinden in twee gratis webinars die eerder dit jaar plaatsvonden. Aanmelden daarvoor kan hier: http://www.engerati.com/companies/kic-innoenergy/12511#tabscontent-2

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen