Deltaplan Duurzame Renovatie gepresenteerd tijdens PROVADA

30 mei 2017 | Door: Charlene Bodt | Bron: Dutch Green Building Council

Het Deltaplan Duurzame Renovatie is vandaag tijdens vastgoedbeurs PROVADA gepresenteerd door de Dutch Green Building Council (DGBC) en de voorzitters van de verschillende werkgroepen. Met het Deltaplan Duurzame Renovatie moet een versnelling worden gerealiseerd in het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving. DGBC-voorzitter Daan van Vliet: ‘Dat betekent stoppen met het herbevestigen van het probleem, maar in actie komen.’

 

Het Deltaplan Duurzame Renovatie is een initiatief van de Dutch Green Building Council in samenwerking met marktpartijen uit de bouw- en vastgoedsector en overheid. Allemaal vinden zij dat het nodig is de gebouwde omgeving sneller en grondiger te verduurzamen dan momenteel gebeurt. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de CO₂-uitstoot. Per gebouwfunctie ligt er een uitdagende opgave die uitstoot drastisch te verminderen. Het Deltaplan Duurzame Renovatie is daarom opgedeeld in verschillende deelopgaves, waarvoor werkgroepen met ieder een eigen voorzitter zijn opgericht. Al meer dan 80 vooraanstaande leiders in de bouw- en vastgoedsector hebben zich aangesloten.

 

Werkgroepen stellen zich voor

Jaap van Rhijn (CEO Colliers) is voorzitter van de werkgroep Kantoren. Hij gaat zich met zijn werkgroep toeleggen op het verhogen van de label-ambitie en het opwekken van duurzame energie. Jeanet van Antwerpen (directeur SADC) leidt de werkgroep Logistiek. Zij stelt dat de nadruk moet komen te liggen op het renoveren van logistieke gebouwen van tussen de 10 en 25 jaar oud.

 

Anneke de Vries (Albert Heijn) is voorzitter van de werkgroep Retail. Zij stelt dat de retailsector een enorme uitdaging heeft om de bestaande voorraad te verduurzamen. Grote uitdaging is om de financieringsvraagstukken op te lossen. Ewoud van der Sluis (Hevo) is verantwoordelijk voor de werkgroep Onderwijs. Zijn uitdaging ligt in het renoveren van de voorraad tussen 1965 en 1975. En voor zorggebouwen maakt Philip Blaauw (INNAX) zich hard. Hij pleit voor een labelplicht voor zorggebouwen.

 

Meer deelnemers

Tijdens PROVADA zullen nog meer partijen aansluiten en een bijdrage leveren aan het Deltaplan Duurzame Renovatie. Een team van speciale verslaggevers, bestaande uit duurzame leiders uit de sector, zullen gewapend met camera de standhouders bezoeken om te vragen welke meters zij gaan maken voor het klimaat. Tevens zullen zij de standhouders uitdagen om hun portfolio in beeld te brengen in de Dutch Green Building Scan, waardoor in een oogopslag zichtbaar is wat de duurzaamheidsprestaties van gebouwen zijn.

 

Meer informatie

Meer informatie over het Deltaplan Duurzame Renovatie en het werk van de projectgroepen is te lezen op www.deltaplanduurzamerenovatie.nl.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen