Nieuws

DGBC en a.s.r. lanceren duurzaamheidswedstrijd voor basisscholen in Utrecht

15 juni 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Dutch Green Building Council

a.s.r. lanceert een duurzaamheidswedstrijd voor alle basisscholen in de gemeente Utrecht: de a.s.r. scholen challenge. Het doel van deze wedstrijd is scholen uit te dagen om duurzamer te worden en daarmee de kinderen ook bewuster te maken van duurzaamheid. De school met het beste duurzaamheidsidee wordt beloond met een bedrag van € 12.500,- voor het uitvoeren van dit idee.

 

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma GreenKids. Ook Lot van Hooijdonk, wethouder Duurzaamheid en Milieu van de gemeente Utrecht is jurylid.

 

DGBC en Utrecht

Dit initiatief wordt ondersteund door de Dutch Green Building Council (DGBC) en de gemeente Utrecht. Alle basisscholen in Utrecht hebben eind mei een uitnodiging ontvangen om aan de wedstrijd mee te doen. Inschrijving is mogelijk tot 24 juni aanstaande. Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council: ‘Ik vind het fantastisch dat a.s.r. scholen in de gelegenheid stelt om te verduurzamen. Het is belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van de verduurzaming van hun omgeving.’

 

a.s.r. scholen challenge

Tijdens de a.s.r. scholen challenge gaan leerlingen op een interactieve manier aan de slag met het verduurzamen van hun eigen school. a.s.r. scholen challenge bestaat uit vier onderdelen:
1. Een interactieve en ‘tastbare’ les over duurzaamheid
2. Duurzaamheidsbeoordeling door de leerlingen
3. Quickscan duurzame school
4. Presentatie aan de jury

 

a.s.r.’s bijdrage aan een duurzamer schoolklimaat

De a.s.r. scholen challenge past binnen de duurzaamheidsinitiatieven van a.s.r., die duurzaamheid als een belangrijke pijler in haar bedrijfsvoering heeft. De ambitie van a.s.r. is ‘helpen door te doen’ en a.s.r. wil graag bijdragen aan een duurzamer schoolklimaat.

 

De deskundige jury bestaat uit: Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma Green Kids, Lot van Hooijdonk, wethouder duurzaamheid en Milieu van de gemeente Utrecht, Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council, Jeroen van Schooten, architect-directeur en founding partner van Team V Architectuur (het bureau dat het a.s.r. hoofdkantoor duurzaam heeft gerenoveerd) en Fiona van ’t Hullenaar, directeur Business Support a.s.r. Van ’t Hullenaar: ‘a.s.r. vindt duurzaamheid een belangrijk onderwerp en werkt daarin graag samen met de DGBC. De a.s.r. scholen challenge geeft scholen de mogelijkheid om te verduurzamen en kinderen bewuster te maken. Wij hopen dat veel scholen in Utrecht mee gaan doen. De eerste scholen hebben zich al aangemeld.’

 

De winnaar

De winnaar wordt op 28 september tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt. Meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.verduurzaamjeschool.nl.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen