Nieuws

Directiewisseling bij De Groene Zaak: Marjolein Demmers nieuwe CEO

5 juli 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: De Groene Zaak

Initiatiefnemer Marga Hoek is per 1 juli teruggetreden als algemeen directeur van De Groene Zaak. Ze treedt toe tot het Bestuur en zal met name internationale ontwikkelingen en netwerken aan de ondernemersvereniging blijven verbinden. De directierol is overgedragen aan Marjolein Demmers, die leiding zal geven aan de volgende fase in de ontwikkeling van De Groene Zaak.

 

Marga Hoek initieerde en leidde De Groene Zaak van 2010 tot 1 juli 2016. Onder haar leiding ontwikkelde de ondernemersvereniging zich tot een impactvol netwerk van meer dan 200 ondernemingen. Ze was ruim zes jaar niet aflatend en met ferme ondernemerstoon actief in en buiten de media, om het belang van een duurzamere koers voor Nederland onder de aandacht te brengen van politiek en beleidsmakers. Ze reikte onlangs nog aan alle Tweede Kamerleden haar boek en een door De Groene Zaak opgesteld ‘Regeerperspectief’ uit in het kader van de komende verkiezingen met als motto dat het ontkoppelen van economische groei en negatieve impact juist innovatie- en groeikansen betekent. Dit is tevens een van de centrale stellingen van Hoek’s bestseller Zakendoen in de nieuwe economie dat in 2014 bekroond werk tot managementboek van het jaar en inmiddels internationaal uitgegeven wordt als New Economy Business.

 

Internationale vervolgstap

Marga Hoek heeft de laatste jaren al intensief gewerkt aan internationale samenwerkingen en wil, na ruim zes jaar leiding te hebben gegeven aan De Groene Zaak, ruimte maken om haar missie ook internationaal te vervolgen. Ze gaat naast haar bestuursfunctie bij De Groene Zaak en haar voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Het Groene Brein de komende maanden haar internationale vervolgstap voorbereiden. Haar ‘next journey’ is te volgen op margahoek.com.

 

Brede relevante achtergrond

Haar opvolger Marjolein Demmers – al operationeel directeur bij De Groene Zaak sinds 1 januari jl. – heeft als algemeen directeur de volledige directieverantwoordelijkheid overgenomen per 1 juli. Ze brengt een brede en relevante achtergrond mee voor De Groene Zaak: ze is lid van de Raad van de leefomgeving en infrastructuur (Rli) en voorheen van de Algemene Energieraad (AER). Ook was ze jaren internationaal actief in het bedrijfsleven bij onder meer McKinsey&Company, Essent en als directeur Sustainability bij Royal HaskoningDHV.

 

Benodigde versnelling realiseren

Volgens het Bestuur is deze combinatie van kennis en ervaring cruciaal om de volgende fase van De Groene Zaak succesvol vorm te geven en om de benodigde versnelling te kunnen realiseren. Marjolein Demmers: ‘Een fase waarin we als koplopende, duurzame ondernemingen willen laten zien dat onze aanpak veel meer waarde creëert dan traditioneel ondernemen. Positieve waarde in brede maatschappelijke zin, ook op het gebied van innovatie, werkgelegenheid en export. Nu Nederland steeds meer doordrongen raakt van het belang en de aantrekkelijkheid van een nieuwe en duurzame economie, is het juist zaak om nog meer leiderschap en daadkracht te laten zien vanuit het bedrijfsleven.’ Dit stond ook in het recent aan de Tweede Kamerleden aangeboden ‘Regeerperspectief’, dat Marjolein al voor De Groene Zaak schreef.

 

Voorzitter Stef Kranendijk, ondanks aangetreden als partner bij de internationale firma SystemiQ.earth, namens het Bestuur: ‘De Groene Zaak zal de komende jaren nog impactvoller worden en grote stappen voorwaarts maken met alle aangesloten en nieuwe leden, in een voor ondernemers turbulente maar uitdagende tijd na COP21 Parijs. Een periode waarin De Groene Zaak er is om de lat hoger te leggen voor politiek en overheid en de marktomstandigheden te verbeteren voor duurzame ondernemers. Met Marjolein Demmers als algemeen directeur en Marga Hoek binnen het Bestuur hebben we een ijzersterk team.’

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen