Nieuws

Doe mee met het Klimaatstraatfeest en win een feest t.w.v. €5.000

13 oktober 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: HIER Klimaatbureau

Onlangs is een nieuwe ronde van het HIER Klimaatstraatfeest gestart; de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder ‘stookseizoen’ – van 10 oktober tot en met 31 maart – komen honderden buren, vriendengroepen en collega’s samen in actie om energie te besparen. In zowel de buren- als de groepencompetitie is de hoofdprijs een groot feest ter waarde van €5.000.

 

Bregtje Bos van het Klimaatstraatfeest: ‘In het klimaatakkoord van Parijs hebben de wereldleiders met elkaar afgesproken dat de wereldwijde temperatuur niet meer dan twee graden mag stijgen. Om die doelstelling te halen moet de uitstoot van broeikasgassen gigantisch dalen. Dat is mogelijk, maar alleen als íedereen meedoet. Het Klimaatstraatfeest brengt de oplossing van het klimaatprobleem dichtbij en laat zien dat energiebesparing niet alleen heel hard nodig is, maar ook heel erg leuk kan zijn.’

 

Wat is het Klimaatstraatfeest?

Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd. Het idee achter de competitie is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met je buren, maar ook met je collega’s, sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch feest.

 

Om deelnemers nog verder te helpen met energiebesparing, werkt het Klimaatstraatfeest deze editie samen met Buurkracht. Met Buurkracht besparen al meer dan 140 buurten in ruim 70 gemeenten in Nederland het hele jaar door samen energie.

 

Hoe werkt het?

Iedere deelnemer die zich aanmeldt krijgt toegang tot de online game-omgeving op de website www.klimaatstraatfeest.nl. Hier staan meer dan honderd energiebesparende acties om uit te voeren. Van het indraaien van een LED lamp en het plakken van een tochtstrip tot het opvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen.

 

Prijzen

Er zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. In de burencompetitie ben je op basis van woonadres met elkaar verbonden, je doet dus mee met je buren. Wil je niet met je buren meedoen, maar met je voetbalteam, collega’s of vrienden? Meld je dan aan voor de groepencompetitie. In zowel de buren- als de groepencompetitie zijn de prijzen als volgt:

  • Nummer 1: Een straatfeest ter waarde van € 5.000
  • Nummer 2: Een straatfeest ter waarde van € 2.000
  • Nummer 3: Een straatfeest ter waarde van € 1.000

 

Het Klimaatstraatfeest loopt van 10 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.

 

Over het HIER Klimaatstraatfeest

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen