Nieuws
Algemeen

Duitse virtuele energiecentrale breidt uit naar Nederland

19 april 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Energie365

Energie365 uit Utrecht en het Duitse Next Kraftwerke uit Keulen bundelen hun krachten om de virtuele energiecentrale van Next Kraftwerke uit te breiden naar Nederland. De virtuele energiecentrale helpt ons elektriciteitsnet in balans te houden, iets wat steeds belangrijker wordt door de toename van onvoorspelbare zonne- en windenergie. Als onderdeel van de samenwerking verwerft Next Kraftwerke een belang in Energie365 en investeert ze in de verdere ontwikkeling van het Utrechtse bedrijf.

 

Next Kraftwerke bestuurt een van de grootste virtuele energiecentrales in Europa. In totaal besturen ze meer dan 2.000 MW aan flexibel elektrisch vermogen van verbruikers en producenten. De samenwerking met Energie365 past in de strategie van Next Kraftwerke om hun virtuele energiecentrale uit te breiden naar andere Europese landen.

 

Energie365 is in 2013 opgericht om de onbenutte flexibiliteit van decentrale energiecentrales te benutten en zo te helpen het landelijke elektriciteitsnet in balans te houden. Voorbeelden van zulke energieproducenten zijn: bio-vergistingsinstallaties, afval-energiecentrales en noodstroomaggregaten. De joint venture met Next Kraftwerke geeft Energie365 toegang tot het geavanceerde softwareplatform van de virtuele energiecentrale. Samen met de kennis en ervaring van de collega’s uit Keulen gaat Energie365 ook nieuwe diensten voor grootverbruikers ontwikkelen en aanbieden.

 

Hendrik Sämisch, founder en directeur van Next Kraftwerke, kijkt uit naar de samenwerking: ‘Het wereldwijde aandeel van duurzame energie neemt snel toe. Wij reageren op deze goede ontwikkeling door ons bedrijfsmodel in naar andere Europese landen toe te passen, waar we eenzelfde marktontwikkeling verwachten als in Duitsland. De samenwerking met Energie365 zien wij als de perfecte mogelijkheid om voet te zetten op de Nederlandse markt en verder te groeien.’

 

Hendrik Koetsier, founder en directeur van Energie365, vervolgt: ‘In de energiemarkt spelen schaalvoordelen een zeer grote rol en dat geldt ook voor het ontwikkelen van hard- en software. In plaats van een eigen softwareplatform te ontwikkelen, kunnen we nu gebruik maken van de geavanceerde technologie van Next Kraftwerke. Dit geeft ons de mogelijkheid sneller te groeien.’

 

Foto boven artikel: Een biogas-unit van Next Kraftwerke | credit: Next Kraftwerke/Jennifer Braun

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen