Nieuws

  DUTCH REUSE, een online circulaire bouwmarkt met ambitie

  5 februari 2018 | Nog geen reacties | Door: Directeur Richard ten Hagen

  Saneral Europe BV is gestart met het Project Dutch Reuse. het betreft de bouw van een multifunctionele database voor onder andere gebruikte bouwmaterialen, gerestaureerd sloophout, gerestaureerde deuren en kozijnen en leftovers van bouwprojecten.

   

  Initiatiefnemer Richard ten Hagen: “Duurzaam bouwen begint bij integraal samenwerken. De opzet is om ca 40 grotere bouw gerelateerde ondernemingen in een coöperatie deel te laten nemen. Dit betreffen Sloopaannemers, Bouwconcerns, projectontwikkelaars en producenten. Amsterdam krijgt wellicht de eerste ‘woonboulevard voor herbruikbare bouwmaterialen’. Een plek waar zelfbouwende particulieren inspiratie kunnen opdoen. Ook Utrecht is klaar voor zijn ‘circulaire hub’.”

   

  In navolging van Rotterdam willen Amsterdam en Utrecht een Cirkelstad oprichten. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier gebruikte bouwmaterialen op en bewaren ze zodat ze kunnen worden hergebruikt in een nieuw gebouw.

  Met de database van Dutch Reuse is het mogelijk efficiënt en snel materialen op te sporen.

  Ook geeft de Dutch Reuse weer in welke staat het materiaal verkeerd en is het mogelijk bij grotere projecten seriematig te zoeken naar dezelfde items door het hele land.

   

  Onze volgende ambitie is gerestaureerd sloophout weer aan te bieden via de Doe het zelf markten. Hiervoor gaan wij komende maanden met de DIY partijen in gesprek.

  “De verwachting is dat Dutch Reuse na de zomer van 2018 de eerste fase lanceert met minimaal 70.000 stuks gebruikte bouwmaterialen”, aldus Richard ten Hagen: “Daarna gaan we vol door met de restauratie casus”.

   

  Kijk hier voor meer informatie

  Reacties

  We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

  Magazine TGTHR

  Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

  Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
  whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Klik hier om je aan te melden
 • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

 • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen