Nieuws
Financiën

Duurzaam Financieel: de vernieuwde portal voor duurzame financiële producten en ontwikkelingen

23 maart 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Portaal Duurzaam Financieel

Onder de titel ‘Duurzaam Financieel’ is vandaag de vernieuwde webportal van start gegaan op het gebied van duurzame financiële producten en ontwikkelingen. De website www.duurzaam-beleggen.nl (sinds 16 jaar actief) maakt daarmee een doorstart en voorziet in de nog steeds toenemende belangstelling voor duurzaamheid en geld.

 

In 2014 groeide het door Nederlandse particulieren geplaatst vermogen in duurzame spaarproducten en beleggingsfondsen met 17,3% tot een omvang van 29 miljard euro (bron: onderzoek VBDO, 2015). De website biedt een volledige productencatalogus met Nederlandse duurzame financiële producten zoals duurzame beleggingsfondsen, groenfondsen en spaarproducten. Ook het steeds populairder wordende crowdfunding in duurzame initiatieven (waaronder duurzame energieprojecten) en microfinanciering is in de catalogus opgenomen.

 

De website bevat actueel nieuws over nieuwe producten en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en groen beleggen alsmede over duurzaamheid en financiële instellingen zoals banken en pensioenfondsen. De nieuwsdatabase bevat meer dan 2.000 doorzoekbare nieuwsberichten die terug gaan tot aan de start van de website in maart 2000. Ook de professionele en vakmatig betrokkenen vinden op de website veel informatie en actueel nieuws.

 

Van der Molen Environmental Internet Services is eigenaar van de website en beheert onder meer ook de Nederlandse portal voor duurzaamheidsverslaggeving (www.duurzaamheidsverslag.nl). ‘De vernieuwde website biedt zowel de consument als professional dé plek op het web voor overzicht in mogelijkheden en ontwikkelingen om met geld te sturen naar duurzame ontwikkeling’, aldus eigenaar Folkert van der Molen.

 

Bezoek het Portaal Duurzaam Financieel

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen