Nieuws

Duurzame afspraken binnen de betonketen

26 juli 2017 | Nog geen reacties | Door: Redactie TGTHR | Bron: Dutch Green Building Council

De Nederlandse betonketen is verantwoordelijk voor 3,7 megaton aan koolstofdioxide per jaar, dat is 4 procent van de industrie en ruim 2 procent van de totale Nederlandse uitstoot. Alleen middels een ambitieus betonakkoord kunnen de nationale klimaatdoelen gehaald worden.

 

Sinds 2016 werkt Stefan van Uffelen (programmamanager MVO netwerk beton) samen met zijn team aan het maken van duurzame afspraken voor alle spelers binnen de betonketen. Speerpunten zijn: CO₂-reductie, circulariteit, natuurlijk en sociaal kapitaal. Dutch Green Building Council stimuleert dit soort initiatieven en is daarom ook nauw betrokken bij het proces.

 

Een hard akkoord

De onderliggende ambities van de afspraken zijn stevig. De keten wil in 2030 de CO₂-uitstoot met 35% hebben verlaagd en in 2050 met 95%. Dat betekent innoveren, investeren en vooral samenwerken. Middels het akkoord worden opdrachtgevers, aannemers, betonfabrikanten en recyclers verenigd om de gestelde doelen haalbaar te maken. Op 31 oktober wordt het betonakkoord officieel ondertekend in Den Haag. Een bekroning van een unieke samenwerking tussen private en publieke partijen met allemaal hetzelfde doel voor ogen, namelijk verduurzaming binnen hun sector.

 

Online

Na de officiële ondertekening is het ook mogelijk dit akkoord online te bekrachtigen. Elke partij binnen de betonketen kan middels een digitale handtekening zich aansluiten bij deze stevige stap richting de toekomst. Wil je meer lezen over het betonakkoord, kijk op https://mvonederland.nl/betonakkoord.

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden