Nieuws
Algemeen

Ecoland.tv een maand lang in het teken van windenergie

4 februari 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Ecoland.tv

Vanaf donderdag 4 februari staat Ecoland.tv een maand lang in het teken van windenergie. Om 20.30 uur trapt deze themamaand af met een nieuwe aflevering van de talkshow Ecotafel. Presentator Reinier van den Berg spreekt onder meer met Greenchoice, Meewind en Windunie over de toekomst en (on)mogelijkheden van windenergie in Nederland.

 

Greenchoice, Meewind en Windunie zijn alle drie grote spelers op het gebied van windenergie in Nederland. Maar hoe zijn hun taken verdeeld? En wat hebben zij onderling met elkaar te maken? De Ecotafel schept helderheid in de wereld van windenergie in Nederland, maar er is ook ruimte voor kritiek. Want hoe rendabel zijn windmolens? Zijn het niet gewoon grote subsidieslurpers? Kan windenergie fossiele brandstof volledig vervangen? Dit en meer wordt verder besproken met Rudy Weerheym van Stichting WETT (World Energy Think Tank) en Wolbert Allaart van Ampyx Power, die een verrassend alternatief heeft ontwikkeld voor windmolens.

 

Programmering windenergie

Naast een nieuwe Ecotafel worden er tussen 4 februari en 3 maart mooie documentaires, video’s en programma’s uitgezonden over windenergie uitgezonden op www.ecoland.tv. De wind wordt van alle kanten bekeken; zo staan animaties over de werking van een windmolen, een kijkje in een windturbine en mooie video’s over sporters die afhankelijk zijn van de wind op het programma, maar ook interviews met omwonenden van windmolenparken en documentaires over de energietransitie naar volledig groene stroom.

 

Over Ecoland.tv

Ecoland.tv is een online televisie platform dat inspirerende innovaties en initiatieven op het gebied van duurzaamheid laat zien. Zo wordt duidelijk dat ecologie en economie hand in hand kunnen gaan. Iedere maand gaat Ecoland.tv dieper in op een duurzaam onderwerp. Eerder werden onder meer de thema’s ‘plastic’ en ‘E-Cars’ behandeld. Ecoland.tv werd gelanceerd op 30 november 2015, en kwam tot stand uit een passie voor duurzaamheid en de wens om informatie, mooie documentaires en interessante programma’s voor een groot publiek toegankelijk te maken.

 

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Ecoland.tv zijn Reinier van den Berg (bekend als weerman van RTL 4), Rob Overman (Brava & DJAZZ.tv), Robert Rutten (Brava & DJAZZ.tv), Frank Langedijk (grafisch ontwerper) en Edwin Hecker (Schuttelaar & Partners).

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen