Nieuws
Duurzame innovatie

Ecovat wint innovatieprijs voor duurzame energie

5 februari 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Natuur en Milieu

De Start-up Ecovat is verkozen tot de beste duurzame innovatie voor de energietransitie. Ecovat biedt een slimme oplossing voor de ondergrondse opslag van overcapaciteit van zonne- en windenergie. Triple Solar won de publieksprijs, met hun systeem kan een woning helemaal van het gas af. De wedstrijd is door Stedin en Natuur & Milieu georganiseerd om innovaties op het gebied van duurzame energie te stimuleren.

 

De Stedin-vakjury, onder leiding van Marko Kruithof (manager duurzaamheid en vernieuwing bij Stedin), koos voor Ecovat. Dit systeem koppelt duurzame energie-opwekking aan energieopslag en garandeert voldoende energievoorraad voor de warmtebehoefte van een woonwijk. Ook op haalbaarheid en opschaalbaarheid scoorde Ecovat hoog. Netbeheerder Stedin biedt de start-up een pilot aan om het concept op grotere schaal in de praktijk te testen. De winnaar van de publieksprijs ontvangt € 5.000 om zijn idee verder te ontwikkelen. Naast Ecovat en Triple Solar deden nog zes andere deelnemers een gooi naar de prijzen.


Frisse Dingen

Alle deelnemers zijn onderdeel van FrisseDingen.nl; het eerste Nederlandse platform voor duurzame innovaties, in 2015 gestart door Natuur & Milieu en Stedin. Het platform biedt een podium voor ondernemers met oplossingen voor de uitdagingen in de verduurzaming van Nederland, in het bijzonder bij de energietransitie. Deze innovaties zijn hard nodig om Nederland versneld naar een samenleving te helpen waarin groene en lokaal opgewekte energie de hoofdrol speelt. Naast oplossingen die de energietransitie versnellen, zijn ook andere duurzame innovaties welkom.

 

Stemproces

De uiteindelijke winnaar van de pilot is verkozen door een vakjury. De winnaar van de publieksprijs ontving de meeste stemmen van de medewerkers van Stedin. Natuur & Milieu heeft alle inzendingen vooraf gescreend, om te garanderen dat de meedingende innovaties daadwerkelijk bijdragen aan een duurzamer energievoorziening. Een impressie van de wedstrijd is terug te zien in dit filmpje.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen