Nieuws

Eerste certificaten Milieukeur Bloembollen uitgereikt

20 juli 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: SMK

Dijkgraaf Gerard Doornbos van het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft in Noordwijkerhout de eerste certificaten Milieukeur Bloembollen uitgereikt aan de telers Simon Pennings, Rudolph Uittenbogaard en Jan Vink.

 

Rijnland, Greenpeace Nederland, de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur) en SMK (Stichting Milieukeur) onderstreepten het belang van verduurzaming van de bloembollenteelt en dat er nu aantoonbaar duurzamere bloembollen verkrijgbaar zijn. ‘De markt is nu aan zet’, aldus de vier partijen. ‘De eerste telers hebben geïnvesteerd in een duurzamere teelt en zij verwachten dat de markt (zoals overheden en tuincentra) daadwerkelijk de duurzamere Milieukeur bloembollen gaan inkopen.’

 

André Hoogendijk van de KAVB constateert een toenemende interesse voor Milieukeur certificering bij zijn achterban en verwacht dat in 2017 meer telers Milieukeur bloembollen aanbieden. ‘Onze ambitie is dat uiteindelijk 10% van het areaal Milieukeur is gecertificeerd. En dat lijkt mij zéker haalbaar’, aldus André. ‘De huidige drie Milieukeur telers vertegenwoordigen nu 1% (230 hectare) van het Nederlandse areaal, en kunnen meer dan 500 cultivars leveren van krokussen, irissen, narcissen en tulpen. Dit areaal is nu al tien keer méér dan “biologisch in vijftien jaar heeft gerealiseerd!’

 

Het keurmerk Milieukeur voor bloembollen voldoet aan ‘Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Groenvoorzieningen’, zoals gepubliceerd door Pianoo. Met Milieukeur hebben overheden nu een ruime keus bij het inkopen van duurzame bloembollen. Voor de retail (zoals tuincentra) is Milieukeur de borging voor een duurzamer assortiment.

 

Lees meer over Milieukeur Bloembollen in de kennisbank

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen