Nieuws

Energieke start voor Hansa Green Tour 2016

7 juni 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Hansa Green Tour

Op woensdag 8 juni gaat de 7e editie van de jaarlijkse Hansa Green Tour van start. Meer dan twintig ondernemers rijden per elektrisch, hybride of groengasvoertuig van Den Oever naar Bremen. De start van het evenement is bij de getijde-energiecentrale van Tocardo.

 

Provincie Noord-Holland, onder leiding van gedeputeerde Jack van der Hoek, zwaait de ondernemers uit. De deelnemers hebben met elkaar gemeen dat zij zich actief inzetten op het gebied van duurzaamheid.

 

Inspireren tot duurzaamheid

Roel Swierenga, voorzitter en organisator van de Hansa Green Tour: ‘Met onze Hansa Green Tours rijden we al zes jaar met elektrische en groengasauto’s door Noord-Europa om inspirerende duurzame initiatieven te bezoeken en te netwerken met Duitse en Deense partners. Met deze 7e editie gaan we starten met diverse duurzame initiatieven op en rondom de Afsluitdijk en dan door naar Leeuwarden, Ameland, Groningen en Emmen. Vervolgens gaan we Duitsland in met als eindbestemming de Mercedes-Benz-fabriek in Bremen. Daar volgt een spectaculair programma met een nieuwe elektrische auto, een rondleiding door de indrukwekkende fabriek en een plenaire discussie over de toekomst van mobiliteit.’

 

Eco Challenge

De deelnemers verzamelen zich op 8 juni bij Tocardo in Den Oever. De elektrische auto’s worden voorzien van 100% groene stroom van de getijde-energiecentrale. De deelnemer die de hele route weet te rijden met de kleinste CO₂-voetafdruk of de grootste CO₂-reductie per voertuig weet te realiseren, wordt de ‘Sustainable Mobility Hero’ van het evenement.

 

De Hansa Green Tour 2016 draait om het promoten van duurzame technologie en hernieuwbare energie, om te leren van ‘best practises’ en van de deelnemers onderling, maar vooral ook om elkaar te inspireren.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen