Nieuws

Energiezuinige installaties voor ’s werelds grootste mangrovehal zijn gereed

17 juli 2017 | Nog geen reacties | Door: Redactie TGTHR | Bron: ees Holland

Onder grote publieke belangstelling werd de mangrovehal bij Burgers’ Zoo op onlangs geopend door Omar Figueroa, de Minister van Milieu in Belize. De Arnhemse mangrovehal is op het Midden-Amerikaanse land geïnspireerd. Bezoekers kunnen op 3.000 vierkante meter als een ware ontdekkingsreiziger kennis maken met het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld, welke energiezuinig gebouwd is.

 

Tijdens de ontwerpfase van het project is er veel tijd en aandacht besteed aan het duurzame karakter van het gebouw. ees Holland (Peter Driessen) ontwierp met een team deskundigen van Burgers’ Zoo de energiezuinige installaties van het gebouw. Denk aan de luchtbehandeling, ventilatie, verwarming, riolering en bevochtiging, die aangesloten worden op de warmte- en koudeopslag van Burgers’ Zoo. Ook heeft ees Holland de kwaliteit en het budget van de aanleg van de ontworpen installaties bewaakt.

 

‘Wij zijn trots dat we als ees Holland bijdragen aan de ontwikkeling van dit unieke initiatief. Nergens ter wereld bestaat er een mangrovehal die technisch zo hoogstaand is als deze. Zo zijn de gesimuleerde eb- en vloedbewegingen enig in zijn soort. Dit maakt mogelijk dat er zoveel verschillende mangrovedier- en plantensoorten samen onder een dak kunnen leven. Het spreekt voor zich dat als natuurbescherming het uitgangspunt is, de hal óók energiezuinig moet zijn. Dat hebben we met Burgers’ Zoo gerealiseerd.’ Aldus Peter Driessen.

 

De mangrovehal is per heden geopend voor het publiek. Op www.burgerszoo.nl/mangrove vind je meer informatie en kun je de hal live volgen.

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen